Kasımda aşk neden başka?

Kasımda aşkın başka olması klişe mi, gerçek mi? sorunun cevabını 2017-2018 sonbahar-kış koleksiyonlarında aramayı tercih ettim. Beraber bakalım...

Giriş Tarihi: 16.11.2017 15:33

Yazı: Serhat Şengül

Biz erkekler için aşk birinci planda olmayabilir. 'Kasımda Aşk Başkadır', filmden kalan bir klişeyse, biz de bu klişeyi çözümleyelim istedim. İçinde bulunduğumuz sezonda her fırsatta erkek giyiminin bu sezon tasarım ve styling olarak bir başka olduğunu vurguluyoruz. Öyle ki, bu ay 11'inci sayısıyla rafl arda yerini alan Esquire'ın erkekler için sezona dair elkitabı olan The Big Black Book'un bile temasını başka olmak, ezber bozmak, oyunun kurallarını değiştirmek üzerine oluşturduk. Gerçekten hiç olmadığı kadar farklılıklar silsilesi bizi karşılıyor sezon trendlerinde. Bu başkalığın içinde romantizm var mı? Özellikle de havaların iyice serinleyip romantizme teşvik ettiği kasımda aşk başkadır, diyebilir miyiz? Sorunun cevabı için koleksiyonlara bir göz gezdirelim istedim.

EVDEKİ ÂŞIKLAR
Son birkaç sezondur hüküm süren ev giyiminin sokağa uygulanmış hali, bu sezon daha üst seviyeye çıkarak daha lüks kumaşlardan, yine oldukça rahat formlarda ortaya çıkıyor. Evde vakit geçirmeyi seven âşıkları anımsatan bu romantik ve rahat siluetler, yine sezon favorilerinden oluyor.

GÖRKEMLİ ÂŞIKLAR
Aşk görkemlidir. Bazen kıyafetler de öyle. Özellikle jakarlı kumaşlar, parlak dokumalar, desen ve renklerle aşkı ilan etmek mümkün. Romantizmi had safhada yaşatacak ve biraz da egzotizm katacak desenli parçaları yine desenli ve jakarlı parçalarla kullanmak aşkın tuzu biberi!

ŞARAP TONU, AŞKIN TONU
Şöminebaşı sohbetlerini anımsatan şarap tonları her daim aşkın ve âşıkların rengi oldu. Bu sezon özellikle dış giyimde ve örmelerde sıkça karşımıza çıkan şarap tonlarından nasiplenmek gerekebilir. Mücevher tonlarıyla, siyah ve lacivertlerle kullanarak aşkınızı şömine başında beklemeniz önerilir.

AŞKIN DOKUSU
Dokunmak, aşkın olmazsa olmazı. Dokunma hissi yaratan kumaşlar da koleksiyonlara âdeta aşk tozu serpiyor. Özellikle kadife kullanımı bu sezon yaygınlaşıyor. Düz, parlak kadifeler barok, etnik desenlerle güncellenirken fitilli kadifeler de koleksiyonlarda dokunulası bir aşk hikâyesi anlatıyor.

AŞK PRENSİ
Evet kimi evde prensini bekler, kimi de dışarıda prensini arar. Bu sezon aşk uğruna yollara dökülen beyaz atlı prenslerden bahsetmek mümkün. Jakarlar, baskı ve dokularla daha soylu bir aşk arayanlar için doğru tercihler bu alternatifler arasından yapılabilir.

SAHNEDE AŞK
Sezonun teatral ve neoklasik teması, aşkı sahnede gözler önüne sermeyi sevenler için yaratılmış âdeta. Romantik çizgiler, aşkı Shakespeare oyunlarındaki gibi coşkuyla sergilemeye olanak veriyor.

SAF ÂŞIKLAR
Aşk dediğimiz biraz da akıl tutulması değil mi? İnsana yapmadıklarını yaptıran, bazen basiretsiz bırakan... İşte bunu ifşa eden şeker pembeleri, hem âşıklara daha çocuksu bir tavır takındırıyor hem de dünyaya daha saf pencerelerden, pembe gözlüklerden bakma imkânı veriyor. Âşıklarla oyun oynamayın, onları kandırmayın, olur mu?

DESENLERİN DİLİ OLSA...
Kimi aşkını kimi de elemini desenlere döküyor. Batik boyalar desenlere el emeği havası katarken 'grunge' bir görünüm de veriyor. Desenlerin dili olsa belki de aşkınızı haykırır.

H&M'DE AŞK VAR!
Geçtiğimiz aylarda Erdem Moralıoğlu'nun H&M ile işbirliğini duyurmuştum. Merak konusu olan parçalar paylaşıldı. ERDEM'in imzası, geçmiş referanslarla oluşturduğu çiçek ağırlıklı desenler ve feminen parçalar. Tasarımcı, bugüne kadar erkek koleksiyonu tasarlamamıştı. H&M için hazırladığı koleksiyonla ilk kez erkekleri de giydiriyor. Özel kumaşlar ve hassas işçilikle 'ERDEM x H&M' işbirliğinde tasarımcının, en bilindik koleksiyonlarının tasarım temalarını yeniden yorumlayarak çok özel bir koleksiyona imza atacağı söylenmişti. Klasik İngiliz çizgilerini barındıran takım elbise ve paltolar, kareler, çiçekli pijama görünümlü takımlar, yün trikolar... Klasik İngiliz çizgisini, imzası olan çiçeklerle birleştiren ERDEM romantizm aşılayacak. 2 Kasım 2017 itibariyle H&M mağazalarından buram buram aşk yayılabilir.

BİZE ULAŞIN