20'lerle gelen yenilikler

20’li yaşlarda pahalı ürünlere yatırım yapmanıza gerek yok desek de bu, gardırobunuzda anahtar parçaların mutlaka bulunması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Çocukluktan çıkıp genç profesyonellere dönüşmeye başlandığında ‘must-have’ parçalarınızın olması gerektiğini siz de zamanla anlayacaksınız.

Giriş Tarihi: 15.11.2017 09:52

Stil Editörü: Gökçecan YÜREKLİ

Haklısınız, takım elbise biraz sıkıcı; ama inanın, asıl durum böyle değil. Detaylara önem verdiğinizde şık ama eğlenceli bir görünüm elde etmek çok kolay. Gömlek&kravat ikilisi itici mi geliyor? Takmayın, zorunda değilsiniz. Sıfır yaka 'basic' bir tişörtün üzerine giyeceğiniz şık bir ceket sizi her zaman sıkıcı tercihler yapmaktan kurtarabilir. Tişört seçimi yaparken yaşanabilecek tek zorluk ise bir yıkamayla yakası büzüşmeyecek, küçülmeyecek tişört bulmak oluyor genelde. Deneme-yanılma yöntemi burada da devreye giriyor. Yani size kolaylıklar…

Jean her gardıropta illa ki bulunuyor. Bu konuda söyleyeceğimiz ilk şey; kesinlikle koyu renk bir jean pantolonunuz olsun. Birçok renk ve desenle giyilebilecek bu modeller, her tarz ayakkabıyla da eşleşebiliyor.

Gömlek&kravat ikilisini tercih etmeyenlere basic tişört önerisinde bulunmuş olsak da, beyaz gömlek her daim bahsettiğimiz listede yer alıyor. Yine de çok uzak olmayan bir zaman diliminde beyaz gömleğe ihtiyaç duyacağınızdan emin olduğumuzu söylemeden geçmeyelim.

Takım elbise defterini kapatmadan önce bir ürüne daha değinecek olursak; formal ayakkabıları atlamayalım. Üniversite devam ederken stajlarınız olacağını ve resmi giyineceğinizi kabul edelim. Bu durumda bir çift Oxford ayakkabının hayat kurtaracağından emin olabilirsiniz. Ayrıca, 20'lerin başında şu kendinize sorduğunuz 'evlilik' sorusunun cevabını bulacağınız düğünlerde de Oxford ayakkabılarınızın çok işe yarayacağını söyleyebiliriz. Tecrübe burada devreye girdi.

Gelelim daha 'cool' parçalara… Tarihin tekerrürden ibaret olduğuna zaten değinmiştik, buna dayanarak bomber ceketlerin 'gardıroplarda bulunması gerekenler listesi'nde en üstlerde yer almasının yararını, göreceksiniz. Yüzyıllar öncesinin Amerikan ordularından çıkan bir parça olan, sonrasında asiliğin ve aktivistliğin sembolüne dönüşen, şimdilerdeyse 20'lerinden 60'larına hemen her yaş grubunun gözde parçası haline gelen bomber ceketlerden en az bir adet edinmekte kesinlikle yarar var. Yeşil tonları, ceketin çıkış konusundan kaynaklı olarak daha sık tercih edilse de renk konusunda kısıtlamak istemeyiz. Bomber ceket olsun da gardıropta yer alsın, yeterli.

Beyazdan bıkmayın, olur mu? Hemen her yere uyum sağlayan, kat kat kombinlerin arasında kamufle olan parçaların genelde beyaz olduğunu hatırlatalım. Sonra da beyaz sneaker'ların ne kadar kullanışlı olduğundan bahsedelim. Paragrafın başında çoktan hak verdiğinizi tahmin eder gibiyim. Marka önemli değil, model önemli değil, fiyat önemli değil. Beyaz bir sneaker'ınız olmak zorunda, kaçarı yok!

Tüm bu parçaları gardıroplarınızda bulundurduğunuzda belki de aynı parçalarda bir çok kez farklı kombinler yapabildiğinizi göreceksiniz. 20'ler için deneme-yanılma yaşları dedik, evet, yatırım yapılacak parçaları da deneyerek öğrenmekte büyük yarar var. 20'lerin sonlarında, 30'ların başlarında 'lovemark'larınızın oluştuğunu, alışveriş yapacağınız zaman belli başlı markalara yönelmeye karar verdiğinizi ve stilinizin artık oturduğunu göreceksiniz. Genel hatlar oturduğu için detaylara önem vereceksiniz, çeşitliliğin arasında size uygun olanı çoktan seçmiş olduğunuz için kaliteye yöneleceksiniz. Tüm bunların sonunda söylemeden geçmeyelim; 20'li yaşları dilediğiniz gibi yaşayın gitsin!

BİZE ULAŞIN