Şimdi düğmeye bas ve sesi yükselt!

Tam 144 yıldır müzikten ilham alarak jean dünyasına yön veren Levi's®, 2017-18 sonbahar-kış koleksiyonu ile farkını yine ortaya koyuyor.

Giriş Tarihi: 20.09.2017 09:28 Güncelleme Tarihi: 20.09.2017 09:58

Yazı: Seda KARAN

Klasik amerikan stilini ve zahmetsiz bir şekilde havalı olmayı aşılayan bir marka olarak Levi's®, tam 144 yıldır yaptığı gibi yeni sezonda da 'jean' konusunda iddiasını ortaya koyuyor. Bugün sunduğu yüzlerce farklı model jean ve aksesuarlarıyla, dünya çapında tam 110'dan fazla ülkede insanların kendi stilini ortaya koymasına yardımcı olan Levi's®, yeni sonbahar-kış sezonunda onun sesine kulak vermemizi istiyor.

Müzik onlarca yıldır farklı türleriyle Levi's®'ın değişmez bir parçası. Yıllardır, Johnny Cash'den Cat Power'a pek çok müzisyen Levi's® jeanleriyle ile performans sergiliyor. Dolayısıyla Levi's® 2017-18 Sonbahar/ Kış sezonu için yer altına inip müziğin alt kültürlerini gün yüzüne çıkarıyor. Bir başka deyişle; gizlenmiş tutkulu hayranlıklar, şehrin sahnesine çıkıyor.

Kendisi gibi müzik sevenlerin markası olan Levi's® yeni koleksiyonda 1960'lı ve 1970'li yıllardan ilham alarak oldukça tutkulu bir koleksiyon hazırladı. 2017-18 Sonbahar/Kış Koleksiyonu yaşamayı, ilham almayı ve Joan Jett ve The Ramones ve diğer pek çok isimde olduğu gibi sokağın bir başka deyişle 'karizmasını' anlatıyor. İkonik marka, Type III Trucker Jacket'in 50. yılını kutlarken bu sezon aynı zamanda Orange Tab'in yeni sezonunu ve Levi's ® Altered koleksiyonunu da tanıtıyor. Altered Koleksiyonu'nda denimseverlerin en çok tercih ettiği kıyafetlerin üzerinde çalışıldı. Yamalar, kıvrımlı dikişler ve kapatılmış para cepleri gibi ayrıntılarla tamamen kişiselleştirilmiş parçalar ortaya çıktı.

Levi's® tasarım ekibinden Jonathan Cheung marka hakkında şunları söylüyor: "Bir şekilde Levi's®, gençler ve alt kültürleri tarafından kabul edildi, ediliyor da. Levi's® onlar için kendi kendilerini ifade etmenin yolu oldu, bize de ilham verdi. Farklı olanlar, asiler ve onların yarattığı alt kültür Levi's® ile bütünleşti." Cheung, 'Altered Koleksiyonu'nu için de 'Altered' fikri üzerinde oynamak istediklerini çünkü insanların sahip oldukları Levi's® ürünlerinde sık sık değişiklik yaptıklarını belirtiyor. Cheung, bununla birlikte "Marka tutkunları, jean'lerini kişiselleştiriyor, değiştiriyor ve kendilerine özgü bir hale getiriyor. Altered bizim için değişim anlamına geliyor ama aynı zamanda alternatif ve farklı olma anlamı da var" diyor.

BİZE ULAŞIN