Alberto Guardiani İstanbul’daki ilk mağazasını açtı

2013 yılında Ankara’da açılan mağazanın başarısının ardından İstanbul’daki Akasya Alışveriş Merkezi’nde yeni bir konsept mağaza hizmete girdi.

Giriş Tarihi: 20.06.2017 12:52 Güncelleme Tarihi: 20.06.2017 14:32

Akasya Alışveriş Merkezi'nde açılan İstanbul'daki ilk Alberto Guardiani mağazası,gelenekle modernliği mükemmel bir şekilde dengeleyen yeni bir konseptle tasarlandı. Klasik ve modern, spor ve şık gibi zıtlıkları kimliğinde barındıran markanın İstanbul'daki yeni konsept mağazası da bu tür ikilikleri yansıtıyor.

Mağazanın projesi ve mobilyaları Giacomo Ortenzi'nin Ossigeno adındaki stüdyosu tarafından tasarlandı. Tanınmış İtalyan tasarımcı Vico Magistretti'nin imzasını taşıyan üç koltuk ise Ortenzi'nin tasarımlarıyla birlikte markanın İtalyan geleneğini ve mirasını mağazaya taşıyor. Dekorasyon unsurlarının zıtlıkları, mağazanın yerleşim planında sürekli kıyaslamalarla karakterize ediliyor. Raflar ve çerçeve, nişler, kitaplıklar ve kutular gibi unsurlar işlevsel düzeyde de ikiliği devam ettiriyor.

Mağazanın içindeki iki satış alanı farklı olmakla birlikte benzersiz tasarımlarıyla bir bütünlük oluşturuyor. Aynı ikilik, görsel olarak da uygulanıyor. Altın rengi ve siyah, ahşap ve çelik, deri ve ahşap kombinasyonları farklı malzemeleri aynı kuralla bir araya getiriyor. Aralarındaki uyum, zarif ama samimi bir ortam yaratırken bir evin oturma odasını çağrıştıran bir mekan hissi ve algısı veriyor.

BİZE ULAŞIN