Adrenalin yükselten 7 spor dalı

Erkeklerin çoğu heyecan, macera, adrenalin ve riskin yüksek olduğu bir sporla uğraşmayı sever

Giriş Tarihi: 07.04.2016 10:14 Güncelleme Tarihi: 07.04.2016 10:23
Bayanlara göre daha farklı yapıda olan erkekler maceraya ve adrenalin yükselten sporlara daha düşkün. Sınırların zorlanacağı ve gidebileceği en uç noktaya kadar gidebilmek, zorluklarla mücadele etmek erkeklere ayrı bir keyif verir. Bu nedenle birçok erkeği klasik spor dalları pek de tatmin etmeyebilir.

Günümüzde sıkıcı şehir havası, stresli iş hayatı derken bunalan erkeklerin biraz da alternatif olarak seçilebilecek spor dalıdır bu tarz sporlar. Hayatınız birden renklenir ve içini heyecan kaplar. Belki çok uzun bir zaman olmuştur bu tarz heyecanları ve duyguları yaşamayalı.

Adrenali yüksek spor dalları neler olabilir diye düşünüyorsanız size son zamanlarda trend olan bu sporlardan kısaca bahsedelim.

Paragliding (Yamaç paraşütü)

Extreme sporlar arasında yer alan yamaç paraşütü farklı deneyimleri bir arada sunmaktadır. Uygun bir dağ yamacından rüzgârın yardımıyla koşarak atlamak ve kendinizi boşlukta süzülürken bulmak ve yavaşça yere inmek. Gerçekten nefes kesici bir deneyim. Kuşlar kadar uzun süreli özgür olmasanız ve kanat çırpamasanız da paraşüt yardımıyla kısa süreliğine bu deneyimi yaşayabilirsin

Ballooning (Sıcak hava balonu)

Büyük balonlar öncelikli ısıtılmış hava ya da hafif bir gaz yardımı ile çalıştırılır. Sıcak hava balonu ile gökyüzünde adeta boşlukta duruyormuş hissinin keyfini çıkarırken manzarayı da izleme fırsatı yakalıyorsunuz. Hava koşullarına bağlı olarak balonun sepetinin sallanması size büyük çapta adrenalin yaşatacaktır. Yerden metrelerce yüksekte olmanın vermiş olduğu korku ise, inanılmaz bir duygu.

Gliding (Planör)

Çocukluğunuzda pilot olmak istediyseniz de, bu hayalinizi gerçekleştiremediyseniz bu spor tam size göre. Hem içinizde kalan pilot olma hevesini bir nebze dindirebilir hem de farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Üzerinde motor olmadan kanatlı uçaklarla yapılan bir spordur. Vinç sistemi ile havalandırılan uçak hava akımı yardımıyla kendiliğinden uçmaya başalar. Bu uçaklar genelde bir ya da iki kişiliktir.



Microlight (Motorlu çok hafif hava aracı)

Sportif amaçlı uçuşların gerçekleştiği hafif hava aracıdır. Ortalama ağırlığı yaklaşık 450 kg'dır. Bu uçusun gerçekleşebilmesi için pilot lisansı gerekmektedir. Bu uçuşlarla tarifi imkânsız duygular yaşarsınız hem havadasınız hem de etrafınız açık kendinizi güvence altına alabileceğiniz hiçbir şey yok. Özellikle kabin kısmının açık olması rüzgarı iliklerinize kadar hissetmenizi ve manzarayı arada hiçbir aracı olmadan izlemenizi sağlar. Dünyanın birçok yerinde aktif olarak yapılan microlight ülkemizde Fethiye-Ölüdeniz, Kapadokya bölgesi ve Antalya-Manavgat bölgesinde yapılmaktadır.

Hang gliding (Yelken/delta kanat sporu)

Bu spor için yamaç paraşütü ve planörlüğün bir karışımı dersek doğru bir tanım olur. Süzülme prensibi ile çalışan serbest uçuş hava taşıtına ihtiyaç vardır. Yüksek bir tepeden koşarak gelip atlama yapıldığında saatlerce hava da kalma imkanını sunar, Yelkenden yükselen sıcak hava akımı yükselen hava akımlarını yakalayarak metrelerce yükselebilir. Manzara ve adrenali bir arada yaşamış olursunuz.

Mağara dalışı

Okyanusun derinliklerine dalmak her ne kadar halen cazip gelse de, bu durumu tahtından edecek yeni adrenalin kaynağı mağara dalışıdır. Mağaraların içinde yer alan mineraller, kristaller ve ışık kırılmaları sizi bambaşka bir dünyaya götürecek, hayran kalacaksınız. Özellikle mağara dalışı için en iyi yerlerden biri, hiç şüphesiz dünyanın en derin mağaralarının olduğu Meksika Yucatan'da bulunuyor.

Base jumping

İnsanı oldukça özgür kılan ancak bir o kadar da tehlikeli olan spor dallarından bir tanesi. Metrelerce yüksekliğe çıkıp atladıktan sonra paraşütü açmak hiç de kolay olmasa gerek. Eğer paraşütünüzün açılmadığını düşünürseniz bir facia ile karşı karşıya kalmanız an meselesi. Bu sporda önemli olan paraşütü açma zamanınızdır. Özellikle Kanada, ABD gibi ülkelerde bu sporu yapanlara sık rastlanmaktadır.

BİZE ULAŞIN