NBA ekibi Milwaukee Bucks'tan tarihi protesto! Maça çıkmadılar

NBA'de milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, ABD'deki siyahi vatandaşlara yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla play-off'taki Orlando Magic maçına çıkmadı. Hakemler ve Orlandolu oyuncular da bir süre bekledikten sonra parkeyi terk etti.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 11:38

ABD'de son günlerde siyahi vatandaşlara yapılan saldırılara NBA ekibi Milwaukee Bucks'tan tarihi bir tepki geldi.

Milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın da formasını giydiği Milwaukee, Orlando Magic ile oynayacağı play-off maçına, siyahi vatandaşlara yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla çıkmadı.

TSİ 23:00'te oynanması gereken Doğu konferansı play-off ilk tur 5. maçında Milwaukee Buckslı oyuncular George Floyd olayının ardından yakın zamanda Jacob Blake isimli ABD vatandaşının öldürülmesini maça çıkmayarak protesto etti.

Serinin önceki 4 maçı sonucunda Milwaukee 3-1 öndeydi. Milwaukee'nin maça çıkmamasının ardından NBA yönetimince nasıl bir karar çıkacağı ise merakla bekleniyor.

3 MAÇ ERTELENDİ

NBA yönetimi, Milwaukee Bucks'ın tarihi protestosunun ardından flaş bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre, boykot kararlarının ardından bugün oynanacak 3 maç da ertelendi.

BİZE ULAŞIN