Ünlü kaleciye doğum gününde acı sürpriz

Koronovirüs nedeniyle uzun süre ara verilen Süper Lig maçları Fernando Muslera’nın sakatlanmasıyla üzücü bir başlangıç yaptı. Ünlü futbolcu doğum gününde bıçak altına yatacak.

Giriş Tarihi: 15.06.2020 15:56

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) corona virüs tedbirleri kapsamında ara verilen Süper Lig maçları 12 Haziran'da başladı. Dün akşam gerçekleşen Galatasaray – Çaykur Rize maçının 15. dakikasında ise deneyimli kaleci Fernando Muslera sakatlandı. Uruguaylı kalecinin yerde kalmasıyla sağlık ekibi sahaya girdi ve kendisine ilk müdahaleyi yaptı. Daha kapsamlı tetkikler sonucunda 33 yaşındaki Muslera'nın sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildi. Yaşadığı talihsiz sakatlık sebebiyle 6-8 ay arası sahalardan uzak kalması beklenen Fernando Muslera, doğum günü olan 16 Haziran'da sağ bacağından ameliyat olacak.

Galatasaray tarihinde en fazla forma giyen yabancı futbolcu olan ve sarı-kırmızılı kulüpte boy gösterdiği 9 sezonda 5 lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa kazanan Uruguaylı file bekçisi, kariyerindeki en ağır sakatlığı yaşadı. 2011-2012 sezonu öncesinde Lazio'dan transfer edilen Fernando Muslera'nın sakatlığı Türkiye'deki tüm takımların taraftarlarını üzüntüye boğdu. Kendisinin sakatlığı Uruguay basınında da geniş yer tuttu.

BİZE ULAŞIN