Spor dünyası George Floyd için tek yürek

Futboldan tenise sporun birçok dalından isim George Floyd için tek yürek oldu. Liverpool ve Manchester United futbolcularının yaptığı eylemlerin ardından FIFA sağduyu çağrısında bulundu.

Giriş Tarihi: 02.06.2020 11:30

Manchester United'ın yıldızı Marcus Rashford ve Borussia Dortmund'lu Jadon Sancho'nun ardından Liverpool futbolcuları da saha ortasında diz çökerek adalet çağrısında bulundu. Ayrıca İngiliz futbolcu Jadon Sancho, Paderborn ile oynadıkları lig maçında attığı gol sonrası formasının altına giydiği ve üzerinde "George Floyd için adalet" yazan tişörtü kameralara göstermiş ve formasını çıkardığı için sarı kartla cezalandırılmıştı.

Tenis dünyası da ırkçı polis şiddetine sessiz kalmadı. Naomi Osaka "Sana olmuyorsa hiç yaşanmıyor demek değildir" ifadesini kullandı. Serena Williams ise "Amerika'da hiçbir problem yokmuş gibi davranma. Irkçılığı görmezlikten gelme" notunu sosyal medyada paylaştı.

FIFA, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine sahada tepki gösteren futbolculara ceza verilmemesi için kulüplere ve organizatörlere çağrıda bulundu. Kulüplere ve organizatörlere seslenen FIFA, "Oyunun kuralını belirleyen ve yöneten tarafların, futbolculara ceza verilmesi konusu gündeme geldiğinde ortak sağduyu ve olayın içeriğinin hassaslığını göz önüne almasını istiyoruz." uyarısında bulundu.

BİZE ULAŞIN