Evde yapabileceğiniz 5 kolay kas geliştirme egzersizi

Corona virüsü salgınından dolayı spor salonuna gidememekten şikayetçiyseniz bu yazımız tam size göre. Evden çıkmadan da kolayca yapabileceğiniz kas geliştirme egzersizlerini sizler için derledik. Zamanınızdan küçük bir kısmı ayırarak uygulayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 31.03.2020 16:13 Güncelleme Tarihi: 31.03.2020 16:35

Egzersizleriniz için mekanın bir önemi yoktur. Evinizde bulunan imkanlarla da egzersiz yaparak kaslarınızı geliştirmeye devam edebilirsiniz. Peki hangi egzersizleri yapmak gerekir? İşte kaslarınızın zayıflamasını önleyecek hareketler…

Ağırlık kaldırma

Kas geliştirme seviyenize uygun ağırlıktaki dambılları kaldırmakla işe başlayabilirsiniz. Eğer yoksa su şişeleriyle de bunu yapabilirsiniz. Günün belli bir saatini buna ayırmalı ve gittikçe artan setlerle kollarınızı, omuz kaslarınızı çalıştırmalısınız. Hem kaslarınızın erimesini önleyecek hem de hareketsizliğin getirdiği ağrılardan kurtulacaksınız.


Şınav

Göğüs kaslarınızı geliştirmek için olmazsa olmazlardandır. İster ağırlıkla isterseniz de ellerinizle yapabilirsiniz. Omuzlarınızı açın ve ellerinizi de her iki yandan yere koyun. Vücudunuzun düz olmasına özen gösterin. Dirseklerinizi kırarak yere doğru eğilip kalkın. Vücudunuzun düz orantısını bozmayaya dikkat edin. Belirli setlerle yapın ve nefes alıp vermeyi unutmayın.


Mekik

Karın kaslarını geliştirmek ve sıkılaşmasını sağlamak için en etkili egzersizdir. Yere düz bir şekilde uzandıktan sonra dizler 90 derece açıyla kırılır ve ayaklar yere düz basar. İki eli baş arkasında ya da göğüs kafesinde kavuşturabilirsiniz. Karın kaslarınızı sıkarak omuzları yerden kaldırmaya çalışmak ve karın bölgesine uzanmak amaçlanır. Mutlaka ısınma hareketleri yapılmalı ve baş, bel zorlanmamalıdır.

Squat

Ayaklarınızı geniş bir şekilde iki yana açın. Vücudunuzun ağırlığını ayaklarınızın ortasında tutarak dizlerinizi ve kalçanızı aynı anda bükerek eğilip kalkın. Eğilebildiğiniz kadar aşağıya eğilin hatta elinizdeki ağırlıklarla bunu yaparak daha etkili sonuca ulaşabilirsiniz. Üst bacak, kalça ve karın kaslarınızı bu hareket sayesinde çok güzel geliştirip sıkılaştırabilirsiniz.

Jumping Jack

Evde zıplarken kollarınızı açıp kapayarak tüm vücudunuzdaki kasları geliştirmeniz mümkün. Hem kan akışını hızlandıran hem de kas geliştiren bu hareketler ile keyifli anlar da yaşayabilirsiniz. Evinizin alt katı boş değilse çok zıplamamaya dikkat edebilirsiniz. Aralarda dinlenerek hareketi set halinde yapmanızı öneririz.

BİZE ULAŞIN