Can Bartu vefat etti

Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi, "Sinyor" lakaplı Can Bartu vefat etti.

Giriş Tarihi: 12.04.2019 09:37 Güncelleme Tarihi: 12.04.2019 09:39

Türk sporunun, A Milli Takımımız'ın ve Fenerbahçe'nin en büyük efsanelerinden Can Bartu, hayata gözlerini yumdu. Bartu 83 yıllık yaşamında birçok ilke ve önemli başarıya imza attı.

Hem futbol hem basketbolda milli formayı terleten Can Bartu'ya İtalya'daki başarılarından dolayı "Sinyor" deniliyordu.

1936 doğumlu Can Bartu, futbol kariyerine 19 yaşında Fenerbahçe'de başladı. Öncesinde basketbol takımında olan Bartu, kısa sürede yeteneğiyle ön plana çıktı. Ünü yurtdışına da taşan ünlü ismin, 1961 yılında İtalya'nın köklü takımlarından Fiorentina'ya transfer olan Can Bartu'nun futbol serüveni 6 yıl sürdü. Daha sonra İtalya'da Venezia ve Lazio formaları da giyen Can Bartu, 'Sinyor' lakabını aldı.

'Sinyor' Can Bartu, 1 Ocak 1961'de Fiorentina - Glasgow Rangers finalinde forma giyerek Avrupa kupalarında final maçı oynayan ilk Türk futbolcu olmuştur.

1967'de ise Can Bartu eski takımı Fenerbahçe'ye döndü ve 3 sezon daha gönül verdiği renklerin forması altında mücadele etti.

1969'da Metin Oktay'ın jubilesinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Metin Oktay kısa bir süre için Fenerbahçe forması giyerken kendisi de Galatasaray formasını giyerek eşsiz bir anın yaşanmasını sağlamıştı.

Türk sporunda hem futbol alanında, hem basketbol alanında milli takım formasını giyen ilk ve tek oyuncu olan Can Bartu, Fenerbahçe'nin Galatasaray'la oynadığı basketbol maçında 28 sayıyla mücadele edip, aynı gün içinde Dolmabahçe'deki futbol maçında da Galatasaray'a gol atarak tarihe geçmiştir.

Futbolda 28 kez milli takım formasını giyen Bartu, 1958'de oynanan Türkiye - Romanya maçında sakatlanan Turgay Şeren'in yerine 77. dakikada kaleye geçmiş ve kendi kalemize attığımız gol neticesinde maçı sadece 1 gol yiyerek tamamlamıştı.

BİZE ULAŞIN