53. Super Bowl finaline doğru

Dünyanın en çok beklenen finallerinden biri Super Bowl, bu yıl 53. edisyonuyla yaklaşıyor... NFL'in şampiyonunu belirleyecek Super Bowl, ülke ekonomisine de milyarlarca dolar katkı sağlıyor. Ayrıca bu yıl, finali izleyenler 180 milyonu aşabilir. Finali inceliyoruz!

Giriş Tarihi: 02.02.2019 17:03 Güncelleme Tarihi: 11.03.2019 10:13
Dünyanın en çok beklenen finallerinden biri Super Bowl, bu yıl 53. kez gerçekleşecek. ABD'nin en çok izlenen organizasyonu Super Bowl, ülke ekonomisine de milyarlarca dolar katkı sağlıyor. Ayrıca finalin izleyici sayısının da bu yıl önceki senelerin ortalaması olan 180 milyonu aşması öngörülüyor. Ülkemizde 3 Şubat Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece 02.30'da takip edilebilecek final, ABD'nin Georgia eyaletinin Atlanta kentinde 71 bin kapasiteli Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanacak. Los Angeles Rams ve New England Patriots takımları arasında oynanacak Super Bowl, dünyanın birçok noktasında da heyecanla takip ediliyor.


Mercedes-Benz Stadyumu

NFL'in şampiyonluk müsabakası olan Super Bowl karşılaşmaları, NFL ile anlaşmalı olan NBC, CBS ve Fox kanalları tarafından her yıl dönüşümlü olarak yayınlıyor. Bu yıl mücadeleyi canlı yayınlayacak kanal olan CBS, yaklaşık 4 saat canlı yayınlayacağı etkinlik boyunca göstereceği 30 saniyelik her reklam için 5,1-5,3 milyon dolar arasında ücret talep ediyor. Geçen sene Super Bowl'u yayımlayan NBC kanalının 30 saniyelik her reklam için ortalama 5,24 milyon dolar aldığı ve etkinlikten elde ettiği toplam reklam gelirinin 414 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.


Los Angeles Rams - Jared GoffNew / New England Patriots - Tom Brady

ABD'nin Ulusal Tavuk Konseyi (NCC), bu sene düzenlenecek Super Bowl mücadelesinde rekor sayıda tavuk kanadı yenileceğini belirtti. Buna göre, pazar günü yapılacak şampiyonluk maçı kapsamında Amerikalıların tüketeceği tavuk kanadı sayısının geçen yıla göre 27 milyon adet (geçtiğimiz seneye göre yüzde 2) artışla 1,38 milyar adete ulaşmasını bekliyor. NCC, ayrıca, her yıl Super Bowl'u takip eden pazartesi gününün resmi tatil olması ve "Ulusal Tavuk Kanadı Takdir Günü" olarak adlandırılması için ABD Kongresine ve Başkan Donald Trump'a sunulacak bir imza kampanyası başlattı.


Geçtiğimiz yıl Super Bowl finalinin devre arası / Justin Timberlake konseri

Son olarak, Super Bowl finalinin en sevilen anlarındna biir olan devre arası konserleri de organizasyonun can alıcı noktalarından biri. Bu yıl devre arasında neler olacak? Bir tık uzağınızda...


BİZE ULAŞIN