Doğaya Dönüş

Yeni özelliklerle donatılan Ford Ranger ile Türkiye pazarına ilk kez giren Raptor’u deneyimlemek için Aladağlar’daydık.

Giriş Tarihi: 25.02.2020 10:49 Güncelleme Tarihi: 25.02.2020 10:55

Çimen Uzsoy G.

Ford'un yeni pick-up'ları Ranger ve Raptor ile off-road deneyimi için rotamızı Bolu'ya çevirdik. Daha evvel off-road yapmamış biri olarak tedirginliklerim olsa da bu iki modeli, özellikle de segmentin en iyisi sayılabilecek Raptor'u deneyimlemeyi çok istiyordum. Bolu Aladağlar'ın tepesindeki ormanlık alandaki kamp ve off-road alanına vardığımızda araçlar bizi bekliyordu.Türkiye'nin önde gelen ralli ve off-road pilotlarının kılavuzluğunda yola çıktık.Bir süre toprak yolda ilerledikten sonra ormanın içine daldık, çamurlu, bol engebeli yollardan gelişmiş süspansiyonlar sayesinde neredeyse asfalt yolda gider gibi bir konforla geçtikten sonra çok dik, çamurlu bir rampaya vardık.


Farklı zemin koşullarında maksimum performans almak için baja, spor, çim, çakıl, kar,çamur, kum, kaya ve normal sürüş modlarından birini seçebiliyorsunuz.

Bu dik inişten nasıl kaçarım diye düşünürken hem Ranger hem de Raptor'da olan otomatik iniş sistemiyle tanıştım. Rampanın başına gelip bu düğmeye basmanız ve yalnızca direksiyonu kontrol etmeniz yetiyor.Araç sabit bir hızda bu inanılmaz dik çamurlu yokuşu kendisi indi. Farklı zemin koşullarında maksimum performans almak için Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur, Kum,Kaya ve Normal sürüş modlarından birini seçebiliyorsunuz. Açıkçası off-road sürüşün bu kadar kolay ve keyifli olabileceğini düşünmemiştim. Raptor'ın teknik özelliklerine gelirsek; yeni 2.0 litre Eco Blue motoru ile yüzde 19'a varan yakıt verimliliği sağlıyor.213 PS gücünde çift turbolu versiyonu ve yeni 10 vitesli otomatik şanzımanı bu modelin artılarından. Ford bu modeli, F-150

Raptor'dan ilhamla geliştirmiş.Sınıfının en yüksek su geçiş derinliğine (85 cm) sahip; özellikle bol yağış alan bölgeler için hayat kurtaran bir özellik.2500 kiloya kadar römork çekme kapasitesine sahip. Kargo alanında ise bisiklet, motosiklet ya da jet-ski gibi outdoor ekipmanları rahatlıkla
taşıyabiliyorsunuz.



Sürüş güvenliği konusunda da pek çok önemli donanıma sahip. Bu sınıfta, çarpışmalarıönleyen veya etkilerini azaltan yaya algılama özelliği, çarpışma önleme yardımcısı ve akıllı hız sistemleri (ISA) teknolojilerine sahipilk model..

BİZE ULAŞIN