Yakıt cimrisi olan 5 otomobil

Otomobil alırken en çok dikkat edilen nokta yakıt tüketimidir. Arabanın görünümü ve özellikleri her ne kadar önemli olsa da ekonomik durumu yakından ilgilendiren yakıt tüketimi daha ağır basıyor. Yeni otomobil almak isteyenler ya da yenilemek isteyenler için yakıt tasarrufu en iyi olan otomobilleri derledik.

Giriş Tarihi: 10.03.2019 14:54

Yakıt konusunda cimri olan otomobilleri satın almayı tercih ederek hem keyifli bir yolculuk sürerken hem de bütçenizi korumuş olursunuz. Peki hangi otomobiller daha az yakıyor? Ülkemizde hangi modeller daha çok tercih ediliyor? İşte yakıt cimrisi olan 5 otomobil...

Renault Clio

Yakıt cimrisi otomobil denildiğinde akla ilk gelen model Renault Clio oluyor. 3,6 lt/100 km'lik yakıt tüketimi olan dizel model, geniş iç hacmi, sürüş özellikleri, yol tutuşu gibi daha pek çok teknik özelliğiyle de çok satılan arabalar arasında yer alıyor.



Renault Megane

Yine Renault markasının yakıt tasarrufu yapan bir başka modeli ise Renault Megane olarak dikkat çekiyor. Bu modelin de 1.5 dizel seçeneği 3,7 lt/100 yakıt tüketimi ile oldukça ilgi görüyor. Geniş aileler tarafından da özellikleri açısından tercih ediliyor.



Peugeot 208 1.6 BlueHDi

Sevilen otomobil markası Peugeot 208 1.6 BlueHDi, dizel motoruyla öne çıkıyor. 3,1 litre / 100 KM yakıt tüketimi bulunan model dış görünüşüyle de çok beğenilen otomobiller arasında yer alıyor. 2019 yılında da çok fazla karşılaşılacak bir modeldir.



Opel Corsa

Çok satılan araba markalarındanOpel'in yeni Corsa 1.3lt CDTI modeli yakıt cimrisi sınıfında yer alıyor. Dizel otomobilin 100 km'de harcadığı yakıt sadece 3,4 litre. Özellikle şehir içinde çok aktif kullanıcılar için ideal otomobil modellerinden biri olarak yer alıyor.



Citroen C3

Tasarımıyla oldukça dikkat çeken ve çok sevilen Citroen C3 1.4 dizel özelliğiyle yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem kadın hem de erkek kullanıcılar için ideal bir model olan Citroen C3, ortalama 3,7 litre / 100 KM özelliği ile tercih ediliyor.

BİZE ULAŞIN