Audi e-Tron GT'ye ilk bakış

Elektrikli ulaşıma önem veren Audi, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttığı e-Tron GT konseptiyle gövde gösterisi yapıyor.

Giriş Tarihi: 04.12.2018 16:33

Elektrikli ulaşımın yayınlaşması için çeşitli projelere sıklıkla rast geliyoruz. Audi de bu gelişime en çok fırsat veren markalardan biri. Markanın bu alandaki yeni adımının ne olacağını ise Los Angeles Otomobil Fuarı'nda şahit olduk.

Audi, tanıttığı e-Tron GT konseptiyle gösteriyor..Bir anlamda A7 Sportback'in elektrikli versiyonu diyebileceğimiz otomobil bununla birlikte kendine ait bir platforma (PPE) ve tasarıma sahip. Porsche Taycan ile aynı altyapıyı kullanan 4,96 metre uzunluğundaki konsept 96 kWh kapasiteli bataryasıyla WLTP standardına göre yaklaşık 430 kilometrelik bir sürüş menzili iddiası taşıyor.

Ön ve arka aksların üstündeki elektrikli motorların sürekli sistem gücü 590 HP. 0-100 km/s için 3,5 saniyeye, 0-200 km/s içinse 12 saniyeye ihtiyaç duyan e-Tron GT'nin maksimum hızı 240 km/s olarak sınırlandırılmış. Seri üretim haliyle 2021 yılı başında satışa sunulması planlanan otomobilde aynı zamanda indüktif (temassız) şarj özelliği de mevcut.

BİZE ULAŞIN