Ferrari dönüşümü

Ferrari CEO’su Sergio Marchionne, 2022 yılında tüm otomobillerinin benzin ve elektrik tüketimini bir araya getirecek hibrit motorlara sahip olmayı hedefliyor

Giriş Tarihi: 05.05.2018 12:02

Dünyanın en ünlü süper otomobillerinden bazılarını üreten Ferrari, yüksek benzin tüketimi ve yüksek hıza sahip olmasıyla biliniyor. Ferrari'nin benzinli otomobilleri yüz binlerce dolara satılırken, süper otomobil tutkunları yeni modelleri almak adına uzun süre sırada beklemeyi bile göze alıyor. Habertürk'ün haberine göre; Ferrari CEO'su Sergio Machionne, 2022 yılına gelindiğinde ürettikleri neredeyse tüm otomobillerin hem elektrik hem de benzin tüketen hibrit motorlara sahip olacağını açıkladı.

Ferrari'nin hibrit dönüşümüne girmesinin arkasında ise iki sebep yatıyor. Bunlardan ilki şirketin daha fazla otomobil satması, diğeri ise tüm dünyada emisyon ve yakıt tüketimi konusunda getirilen sınırlamalar. Machionne, 12 silindirli motorların melezleştirilmesinin zorluğundan bahsederken Ferrari'nin 2022 yılında az da olsa benzinli otomobil üretmeye devam edeceğini söyledi.

BİZE ULAŞIN