Yeni dönem Range Rover Velar

Geçtiğimiz Mart ayında dünya lansmanı yapılan ve o günden bu yana merakla beklediğimiz yeni Range Rover Velar ile sonunda buluştuk!

Giriş Tarihi: 27.11.2017 14:24 Güncelleme Tarihi: 27.11.2017 14:27

Hazırlayan: Onur AKÇAY

Türkiye başta olmak üzere Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde 'Range Rover' modeli telaffuz edildiğinde genç-yaşlı fark etmeksizin herkesin gözünde bir model canlanır. Çünkü Range Rover modelleri kimine gençliğini hatırlatır kimineyse ileride gerçekleştirmek isteyeceği hedefini… Peki, Range Rover bunu nasıl başarıyor? Düşünsenize 20-30 farklı modele sahip markalar bile böyle bir iz bırakamazken Range Rover, Range Rover Sport ve Range Rover Evoque'dan oluşan ailesiyle her yıl farklı bir tarih yazmaya devam ediyor. Geriye dönüp baktığımızda, hem araç kalitesi hem de sektöre getirdikleri yenilikler açısından Range Rover modellerinin 48 yılda çok büyük başarılara imza attıklarını söyleyebilirim.

Gelelim, ailenin en genç ve belki de en yakışıklı üyesi Range Rover Velar'a. Velar'ın markayı başka noktalara taşıyacak bir model olduğu kesin. Markanın Velar'ı tanımlarken kullandığı cümle aslında konuyu biraz özetliyor: "Land Rover tarafından şimdiye kadar üretilen en modern ve devrim niteliğindeki orta seviye SUV modeli." 1,5 milyar pound yatırım yapılan İngiltere, Solihull'daki fabrikada üretilen araç, 100'den fazla ülkede satışa sunuldu.

Dış tasarım olarak insanı heyecanlandırmayı başaran Velar'ı görenlerin yüzlerine yansıyan hayranlık duygusunu keşke gösterme şansım olsaydı. Sportiflik, zarafet ve lüksü bir araya toplayan araca 'şık' demek yetersiz bir tanımlama olarak kalıyor. Tam bir cazibe merkezi olan Velar'da sadelik ön planda tutularak teknolojiye, tasarıma ve detaylara odaklanılmış. Kullanılmadığında kapıya gömülen kapı kolları bile harika bir detay. 550 metreye kadar gün ışığında aydınlatma sağlayan 'Matrix Laser' led farların dış görünüme kattığı havayı da unutmamak gerek. Aracın iç mekânındaysa inanılmaz bir atmosfer var. İlk andan itibaren kalite ve güven hissini çok seviyorsunuz. Koltuklar çok rahat, oturma pozisyonu çok iyi ayarlanmış. 'Start' düğmesine bastığınızdaysa yüksek çözünürlüklü iki dokunmatik ekranın büyüsüne kapılıyorsunuz. Ön konsolun tam ortasına yerleştirilen 'Touch Pro Duo Bilgi Eğlence Sistemi' üzerinden navigasyon, müzik ve telefon kontrollerini yapıyorsunuz. Bu ekran aynı zamanda geri görüş kamerası olarak da hizmet veriyor.

Fakat yeri gelmişken şunu söylemeliyim; Velar'da geri vitese geçene ve geri görüş kamerasının ekranına bakana dek, evimde full HD televizyon var sanıyordum. Ekranın netliğini ve renklerini gördükten sonra evdeki televizyondan soğuduğumu belirtmeliyim. Biraz daha alta konumlandırılan ikinci dokunmatik ekrandan ise klima ve araçla ilgili ayarları yapabiliyorsunuz. Örneğin; aracın sürüş modunu değiştirebiliyor, araziye göre aracı yere daha yakın hale getirebiliyor veya yerden yüksekliğini en üst seviyeye çıkarabiliyorsunuz. Sürüş sırasında aklımda tek bir soru vardı; "Velar'a sahip olabilmek için hangi mesleğe geçiş yapmalıyım?"


Teknik Özellikler

RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC SE

240hp – 2.0 litre 500Nm tork | Karma yakıt tüketimi: 5.8 litre | 0-100 km/s: 7,3 saniye | Maksimum hız: 217 km/s | Test Aracı Fiyatı: 183.000 avro

BİZE ULAŞIN