Doğuştan şanslı

Kuruluşunun 70. yılını kutlayan Ferrari, Portofino adını verdiği yeni ‘hardtop’ tavanlı V8 GT modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi: 09.10.2017 14:54 Güncelleme Tarihi: 09.10.2017 15:28

Yazı: Togan NOYAN

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda birçok marka yeni modellerini tanıttı. Bu yeni otomobillerden biri, özellikleriyle olduğu kadar model ismiyle de oldukça dikkat çekti; Ferrari Portofino! Adını İtalya'nın en güzel kentlerinden biri olan Portofino'dan alan model, gerçekten doğuştan şanslı diyebiliriz. Düşünsenize, aracın adını telaffuz eden herkesin aklına ilk olarak Portofino'nun eşsiz güzellikteki panoramik fotoğrafları gelecek. İtalya'ya seyahat eden yüz binlerce turistin uğrak yeri, instagramer'ların vazgeçilmez mekânı Portofino gerçekten enfes bir yer. Ama bazıları diyebilir ki; 'Benim aklıma şehrin fotoğraflarından önce dünyaca ünlü 'I found my love in Portofino – Aşkımı Portofino'da buldum!' şarkısı geldi!' Doğrudur, hatta şehrin ünündeki en büyük nedenlerinden biri de bu şarkıdır. Ama bu şarkıyı birçok kişi Andrea Bocelli'den dinlemiştir. Fakat Kahire doğumlu İtalyan asıllı şarkıcı Dalida'nın yorumu da efsanedir. Konumuza dönecek olursak, doğası ve sanatıyla ünlü Portofino, Ferrari sayesinde daha da popüler olacağa benziyor. Ferrari Tasarım Merkezi imzasını taşıyan Portofino, açılabilir 'hardtop' tavana sahip bir coupe- cabrio olarak tanımlanıyor.

Yerini aldığı California T modeline oranla tamamen yeni şasisinin etkisiyle çok daha hafif olma özelliğine sahip otomobilin şasi ve karoserinin gücü artırılmış. Aracın ön bölümünü boydan boya kaplayan geniş hava girişinin üst kısmında yeni, yatay formlu LED far grubu kendine yer bulmuş. Farın dış kenarındaki hava girişi, sürtünme katsayısını düşürmek için önden gelen yol rüzgârını aracın yan cephesine doğru iletiyor. Ön bölüm gibi arka kısım da otomobilin sportifliğini ve dinamikliğini ön plana çıkartan detaylarla donatılmış. Köşelere konumlandırılan stop lambaları Ferrari Portofino'nun daha geniş ve güçlü durmasını sağlıyor. Kenarlara konumlandırılan stop lambalarıyla birlikte arka kısımdaki tasarım açılabilir 'hardtop' tavanın yuvasını kamufle ediyor.

Portofino'nun kokpitinde; 10,2 inç'lik dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemi, üstü kapalı olduğu gibi üstü açık kullanımlarda da optimum havalandırma imkanı sunan yeni bir havalandırma sistemi, 18 farklı ayar imkanı sunan yeni koltuklar ile arka koltuk diz mesafesini arttırmaya yardımcı olan yeni koltuk sırtlıkları ve isteğe bağlı olarak sunulan yolcu bilgi ekranı gibi yeni özellikler de dahil, son derece zengin bir ekipman seviyesi dikkat çekiyor. 600hp gücündeki motoruyla 0'dan 100 km/s hıza 3,5 saniyede ulaşabilen Ferrari'nin yeni giriş seviyesi GT modeli olan Portofino, 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunacak. Ama ülkemizden şimdiden dört sipariş alınmış bile!

Teknik Özellikler

FERRARI PORTOFINO

600hp – 3.9 litre 760Nm tork | Karma yakıt tüketimi: 10,5 litre | 0-100 km/s: 3,5 saniye | Maksimum hız: 320 km/s

BİZE ULAŞIN