Citroen Grand c4 Picasso

İç mekân genişliği ve sunduğu konforun yanı sıra tutumlu bir araç olmasıyla da öne çıkan Citroen Grand C4 Picasso, uzun mesafeli yolculuklarda da çok rahat ettiriyor.

Giriş Tarihi: 20.09.2017 09:10 Güncelleme Tarihi: 30.09.2017 10:39

Yazı: Onur AKÇAY

Üç hafta önce İsviçre'de 612 beygirlik Mercedes- AMG S63 AMG, ardından Porsche 911 Turbo test etme şansı bulsam da, bazı araçların gönlümdeki yeri çok farklıdır. Bu farkı performans değerleriyle değil de, sunduklarıyla, amaca uygun mütevazı tavırlarıyla kazananları çok severim. Örneğin; Citroen C4 Picasso. Yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak 2005 yılında kullandığım araç, değişik tasarımı ve konforuyla beni etkilemişti. Aradan yıllar geçti, makyajlandı, teknolojik olarak oldukça ileriye gitti, ama hâlâ direksiyonu başına geçtiğimde aynı keyfi vermeye devam ediyor. Öyle ki; arkadaşlarla beş kişilik bir yolculuğa çıkmak istedik. Herkes farklı bir model ismi telaffuz ederken, aklıma tek bir model ismi geldi; Citroen Grand C4 Picasso. Aracın ismini söylediğim anda herkesin "Tamamdır, çok rahat ederiz!" demesi bile aslında her şeyi açıklıyor.

Yaklaşık sekiz saat süren yolculuğumuzda ortalama boy oranın 1.80 metre olduğunu hatırlatayım. Uzunluğu 4.6 metre, genişliği 1.8 metre olan aracın içinde beş kişi hem çok rahat oturduk hem de kaydırılabilir arka koltukları sayesinde 645 ila 704 litre arasında değişen hacme sahip bagaja çantalarımızı, eşyalarımızı rahatlıkla yerleştirdik. Gittiğimiz yerde uzun bir parça taşımamız gerekti. Acaba bir pick-up modeli mi bulsak derken aklımıza modüler tasarımlı iç mekânda koltukları yatırmak geldi. Ön yolcu koltuğunu da yatırılarak 2,5 metre uzunluğundaki parçayı sorunsuz taşıdık. Yeri geldiğindeyse misafirlerimiz için üçüncü sıra koltukları kaldırarak aracı yedi kişilik versiyona çevirdik. Citroen Grand C4 Picasso öylesine çözüm odaklı bir araç ki, neredeyse her konuda söyleyecek bir şeyleri var. Uzun yolda sürücüyü yormayan aracın direksiyonu bir MPV modeline göre oldukça hisli. Cam yüzeyler fazla olmasına rağmen rüzgâr ve yol gürültüsü kabine fazla yansımıyor. Araç dolu olduğunda dahi süspansiyonlar görevini gayet iyi yapıyor.

'Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi', 'Aktif Şerit İhlal Uyarı Sistemi', 'Hız Limit Panolarını Okuma' özelliği ve 'Akıllı Far Sistemi' de uzun yolculuklarda işinizi kolaylaştırıyor. Araçta biri dokunmatik olmak üzere iki ekran bulunuyor ve 'Connect Nav' adlı yeni bir navigasyon sunuluyor. Gerçek zamanlı ve dokunmatik olan bu yeni 3D navigasyon sistemi, iki parmakla büyütme (iPad gibi) olanağı sunuyor. Gelelim işin tüketim boyutuna! 'Shine' donanım paketine sahip Grand C4 Picasso'da 120 beygirlik 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel BlueHDI motor görev yapıyor. Çok iyi çalışan 6 ileri tam otomatik EAT6 şanzımanla sorunsuz ilerleyen araçla uzun yolda ortalama 4 litre yakıt harcadık. beş kişi, dolu bagaj ve klimaya rağmen bu tüketime şapka çıkarılır!

Teknik Özellikler

CITROEN GRAND C4 PICASSO

120hp – 1.6 litre | 300Nm tork | Karma yakıt tüketimi: 3.9 litre | 0-100 km/s: 11,5 saniye | Maksimum hız: 188 km/s | Başlangıç fiyatı (Shine): 153.850 TL

BİZE ULAŞIN