Coupe ruhu

1989 yılında Hong Kong’da doğan, 2008 yılında Avrupa pazarına açılan ve şu anda 50 ülkede satış yapan Infiniti yoluna emin adımlarla ilerliyor. İşte, son adım; yeni Q60!

Giriş Tarihi: 14.08.2017 12:44

Yazı: Onur AKÇAY

Infiniti'nin 'iF Design' ödüllü performans ve tasarım özelliklerini bir araya getiren sport coupé Q60 modeli ülkemizde satışa sunuldu. Markanın ikonik spor coupé geleneğinin üçüncü nesli olan yeni Q60'da iki motor seçeneği bulunuyor: 2.0 litre benzinli motor, 211hp güç üretiyor; iki ayrı donanım paketi bulunan versiyonun başlangıç fiyatı 385 bin TL'den başlıyor. 405 beygirlik 3.0 litre çift turbolu V6 motora sahip Q60 ise tek donanıma sahip ve akıllı dört çeker sistemiyle sunuluyor. Bu güçlü versiyonun başlangıç fi yatıysa 707 bin TL.

Infiniti'nin sınıfında fark yaratan 'Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi' (Direct Adaptive Steering-DAS 2.0), ikinci nesliyle Yeni Q60'da kullanılıyor. Dünyanın ilk dijital direksiyon sistemi olan, Drive-By- Wire özellikli DAS'ın ikinci nesli, kapsamlı araştırmalar ve bir milyon kilometreden fazla testin ardından geliştirilmiş. Direksiyona daha az müdahale edilerek yönlendirme imkânı sağlayan DAS 2.0, sürücüden gelen komutları tekerleklere mekanik bir sistemden daha hızlı bir şekilde, saniyede 1.000'e varan komutta aktarıyor. Yeni sistem, yol yüzeyi ve şasi davranışı hakkında sürücüye hızlıca geribildirimde bulunarak kumanda hissini geliştiriyor. Bu özellik, sürücüye tekerleklerde gereksiz direksiyon ters tepkisi ve titreşimlerinin olmadığı bir sürüş sağlıyor. DAS 2.0 bünyesindeki gelişmiş direksiyon modu seçeneklerine yeni Sürüş Modu Selektörü (DMS)'den erişiliyor. Ana konsolda konumlandırılmış menüler yoluyla DMS; 'Standart', 'Kar', 'Spor' ve 'Kişisel' olmak üzere dört farklı ayar seçeneği sunuyor.

Q60'nın iç tasarımının odağında 'Infiniti InSuite' adı verilen, gelişmiş teknolojilerin yönetilebildiği iki farklı dokunmatik ekran bulunuyor. Bu, 7 ve 8 inçlik ekranlar üzerinden araç ayarları kontrol edilebiliyor. Kokpitin üst bölümünde yer alan 8 inçlik ekrandan navigasyon bilgileri takip edilebilirken 7 inçlik alt ekrandan da klima ayarları, multimedya, kişiselleştirilmiş menüler veya Google aramalarına ulaşmak mümkün. Dokunmatik ekranların her iki yanında bulunan butonlardan klima kontrolleri yapılabilirken alt kısımdan Bose imzalı ses sisteminin kısa yol ayarlarına ulaşılabiliyor. Vites topuzunun ardında, merkezi konsol üzerinde ise dairesel kontrol butonundan aracın pek çok özelliğine hükmedebiliyorsunuz. Sürüş karakterlerinin belirlendiği 'Infiniti Sürüşü Modu Seçicisi' de bu alanda kendine yer buluyor.

BİZE ULAŞIN