Genişleyen aile

PACE Ailesi’nin gördüğü ilgiden çok memnun olan Jaguar, en yeni üye konumuna geçen beş koltuklu kompakt SUV modeli E-PACE’i tanıttı.

Giriş Tarihi: 12.08.2017 10:56

Yazı: Onur AKÇAY

Daha önce sayfalarımıza konuk ettiğimiz F-PACE modeliyle büyük bir başarı yakalayan, ilk SUV modeliyle tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Jaguar; 'tamamen elektrikli ilk SUV modeli' olan I-PACE Concept'in ardından ailenin en yeni üyesi E-PACE modeliyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye'de olacak olan E-PACE; bir Jaguar spor otomobilin tasarım ve performansını geniş, kullanışlı ve AWD otomobilde toplayan beş koltuklu kompakt bir SUV modeli olarak tanımlanıyor. Tıpkı ağabeyi F-PACE gibi safkan spor otomobil F-TYPE'ın tasarımından ilham alınarak geliştirilen aracın görünümünde; tipik Jaguar ızgaraları, kısa tampon-aks mesafeleri ve güçlü omuz çizgisi vurguları öne çıkıyor. Jaguar'ın spor otomobil genleri aynı zamanda tavan çizgisinde ve ayırt edici yan cam grafi klerinde de kendini belli ediyor.

150hp dizel motordan 0-100km/s hızlanmasını 6,4 saniyede tamamlayan 300hp benzinli motora kadar yalnızca Ingenium benzinli ve dizel motorları içeren ilk Jaguar modeli olacak E-PACE; bu sınıftaki bir araç için istisnai sayılacak iç alana sahip. 'Integral Link' arka süspansiyon mimarisinin de etkisiyle 4.395 mm uzunluğundaki aracın 2.681 mm aks aralığı, beş koltuğun konforlu şekilde yerleştirilmesini sağlıyor. Bu değerler arkada 892 mm'lik cömert bir diz mesafesi ve 577 litrelik geniş bir bagaj hacmi ortaya çıkarıyor. EPACE, yeni nesil Thin-Film Transistor (TFT) Head-Up Display teknolojisini içeren ilk Jaguar modeli olacak. Gelişmiş ekran daha fazla netlik sunan geniş, tam renkli grafi klerle ön cama %66 oranında daha fazla bilgi yansıtıyor.

Tüm E-PACE modellerinde Jaguar'ın en son nesil Touch Pro bilgieğlence sistemi yer alacak. Doğal ses kontrol teknolojisi, 10 inç'lik dokunmatik ekranlı arayüz ve kişiselleştirilebilir ana ekranla işlemlerin hızlı ve kolay şekilde yapılması amaçlanmış. Yeni nesil dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ise, Jaguar Land Rover'ın InControl uygulamaları aracılığıyla Spotify gibi favori uygulamalara erişim sağlıyor. Yapılandırılabilir Dinamikler (configurable dynamics); gaz, otomatik şanzıman, direksiyon ve eğer varsa Adaptive Dynamics süspansiyon sistemi için kişisel ayarlarla sürücüye daha fazla hakimiyet kazandırıyor.

E-PACE'in Active Driveline dört çeker sistemi Jaguar için bir ilki temsil ediyor. Akıllı düzende çekiş gücü Jaguar'ın meşhur arkadan itişli karakteriyle bir araya getirilmiş. Sistemin tork ön besleme becerisi tüm koşullarda optimum denge, dinamiklik ve yakıt verimliliği sağlıyor. E-PACE, aynı zamanda yenilikçi Aktivite Anahtarı ile sunuluyor. Su geçirmez ve darbelere dayanıklı bileklikte yer alan entegre RFID aktarıcısı, sürücünün ana anahtarı otomobilde kilitleyip koşu, yüzme veya bisiklete binme gibi aktivitelerin keyfini çıkarmasını sağlıyor.

BİZE ULAŞIN