Yeni atak

2017 Cenevre Otomotiv Fuarı’nda tanıtılan C-Aircross Concept’ten esinlenerek tasarlanan yeni C3 Aircross, Citroen tarafından ‘kompakt SUV’ olarak tanımlanıyor!

Giriş Tarihi: 05.08.2017 11:33

Yazı: Onur AKÇAY

Citroen'in bir süredir SUV'lar üzerine yoğunlaştığını biliyoruz. Sebebi basit; marka, 2012 ila 2016 yılları arasında tüm dünyada satış rakamları beş kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak istiyor. Ve bu hedef doğrultusunda 'uluslararası SUV atağı' projesinin ilk adımlarını atmaya başladı. Nisan ayında Şangay Otomotiv Fuarı'da tanıtılan C-segmenti SUV C5 Aircross'un ardından C3 Aircross ile yeni bir aşamaya geçtiğini vurgulayan Citroen'in araçtan beklentisi büyük. 4,15m uzunluğa, 1,76m genişliğe ve 1,64m yüksekliğe sahip aracın tasarımı oldukça ilginç.

Yeni Citroen C3 Aircross'un, tavan çıtalarında ve C sütunundaki camlarında kullanılan özel 'Venedik Kırmızısı' renk belirgin bir fark ortaya çıkarıyor. Dört farklı tavan renk seçeneğine sahip olan C3 Aircross'ta toplam renk kombinasyonları 90'ı, kabin opsiyonları da beşi buluyor.

Renk ve tasarımıyla ön plana çıkan aracın iç mekânında beş ayrı kişiselleştirme paketi sunuluyor. 'Standart' tasarım seçeneğinde Mika Grisi kumaş koltuk döşemeleri, beyaz havalandırma çevreleri ve dokulu gri gösterge paneli bulunuyor.'Metropolitan Gri' tasarım seçeneğinde gösterge panelinde bulunan parlak renkler ve sıcak kumaşlar, turuncu havalandırma çevreleriyle kombine ediliyor. 'Urban Kırmızı' tasarım seçeneğinde koyu renkler ile gri kuartz kumaş koltuklar, turuncu renkli havalandırma çerçeveleri ve dikişlerle harmanlanırken kokpit TEP ile kaplı. 'Mistral' tasarım seçeneğindeyse, siyah deri ve köpek dişi desenli kumaş kombinasyonu, TEP kaplamalı gösterge paneli ve saten havalandırma çerçeveleriyle tamamlanarak kalite hissine vurgu yapılıyor. 'Colorado' tasarımındaysa yumuşak malzemeler ve yarı deri koltuklar, iki renkli direksiyon simidi ve gösterge panelindeki özel, Colorado renkli döşemelerle zenginleştiriliyor. Segmentinin en yüksek tavanlarından birini sunarak ön ve arkada yüksek baş mesafesi sunan Yeni Citroen C3 Aircross'un açılabilen panoramik cam tavanı yaklaşık bir metre uzunluğuyla B SUV segmentindeki en büyüklerinden biri olurken, elektrikli perde ve LED aydınlatma gibi detayları barındırıyor.

Yeni C3 Aircross, benzinli PureTech ya da dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip olacak. 2015 ve 2016 yıllarında 'Uluslararası Yılın Motoru' ödüllerini kazanmış olan benzinli PureTech güç ünitesi, 82, 110 ve 130hp'lik seçeneklere sahip. EAT6 tam otomatik şanzıman, sadece PureTech 110hp'de mevcut. PureTech 130hp ise sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak. BlueHDi seçenekler ise 5 ileri manuel şanzımanlı 100hp ya da 6 ileri manuel şanzımanlı 120hp seviyelerine sahip olacak. Yeni Citroen C3 Aircross segmentindeki en geniş bagaj hacimlerinden biri sahip. 410 litrelik bagaj, koltuk sırtlıklarının yatırılmasıyla 520 litreye çıkarken toplam hacim 1.289 litreye kadar arttırılabiliyor.

BİZE ULAŞIN