Yeni düşünce

Audi'nin 'yeni bir segment için yeni bir SUV' sloganıyla pazara sunduğu Q2, tahmin edilenden fazlasını veren bir otomobil.

Giriş Tarihi: 09.06.2017 11:56

Yazı: Onur AKÇAY

Benim için yeni bir modelin tanıtımında en önemli şeylerin başında marka yöneticilerinin ne söylediği gelir. Kimileri ellerine tutuşturulmuş, inanmadıkları bir metini okur. Kimileriyse söylediklerinin samimiyetiyle sizi etkiler, araca olan inancını yansıtır. Bu iki durum arasındaki fark çok açıktır. Ürününe inanan yönetici sizi bir cümleyle uzun süre düşündürebilir. Bu örneklerden biri de Audi Q2'de karşıma çıktı. Aracı henüz kullansam da, aylar önce e-postama gelen basın bülteninde Audi Tasarım Başkanı Marc Lichte'nin şu sözleri dikkatimi çekmişti; "Audi Q2'de, bu modele özel tasarım özellikleriyle farklı geometrik şekil dili geliştirdik. Bu nedenle bu otomobil, Q Ailesi içerisinde bağımsız bir karakter ortaya koyuyor!" Aslında bu cümleleri düşündüğümde biraz riskli bile buldum ilk başta. Ama farklı bir ürünle karşımıza çıktığına inanan bir yöneticinin durum tespiti tam da böyle olmalıydı.

İşte bu düşüncelerle Audi Q2'ye doğru yaklaştım. Açıkçası kafamda bazı ön yargılarımda vardı. Biraz küçültülmüş bir Q3 ile karşılaşacağımı, kokpitin boyutlardan dolayı geniş olmayacağını tahmin ediyordum. Fakat daha aracın kapılarını açtığımda fikrim değişmeye başladı. Q2'nin tasarımı gerçekten farklıydı. Kapılar oldukça rahat açılıyor, iniş-binişler rahatça gerçekleşiyordu. Hızımı alamayıp ön koltuktan inip, hemen arka bölüme geçişi, baş ve diz mesafesini kontrol ettiğimi bile hatırlıyorum. 4,19 metre uzunluğa, 1,51 metre yüksekliğe ve 1,79 metre genişliğe sahip Audi Q2 gayet ferah ve kullanışlı bir iç mekana sahip. İçerideki malzeme ve işçilik kalitesi de markaya yakışır düzeyde. Bagaj 405 litreye kadar yük alabiliyor ve kapasitesi arka koltuklar katlandığında 1.050 litreye kadar çıkıyor. 1.4 Turbo FSI 150hp test aracımızın kokpit sessizliğini de beğendik.

Kokpitin şıklığını artıran MMI ekranı standart olarak gösterge panelinin üst kısmında yer alıyor. Boyutu, sipariş edilen bilgi-eğlence sistemine göre değişiyor. Audi sanal kokpit ve ek bilgilendirme ekranı opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Belirtmekte fayda var; Mayıs 2015'te Audi, İrlandalı Cubic Telecom şirketiyle stratejik işbirliği anlaşması yaptı. Bu sayede Audi connect SIM, yeni Audi Q2 de dahil olmak üzere bazı modellerde sunulmaya başlandı. Bu özellik, gömülü SIM ya da eSIM olarak da bilinen, kalıcı olarak takılan bir SIM kart. Müşteriler de opsiyonel Audi connect donanım paketiyle birlikte bu kartı alabiliyor. Böylece otomobil içerisinde Google Earth ve Google Street View ile navigasyon, seyahat, trafik, park bilgisi, Twitter kullanımı ve posta kutusuna erişim gibi bağlantı servisleri kullanılabiliyor.

BİZE ULAŞIN