Gümüş mü, Altın mı?

Bentley Motors, 'Mulsanne Hallmark Series by Mulliner'in tanıtımını yaptı ve müşterilerine şöyle bir sordu: Gümüş mü, altın mı?

Giriş Tarihi: 13.05.2017 11:07 Güncelleme Tarihi: 13.05.2017 11:07

Yazı: Onur AKÇAY

Bu soruya sizin cevabınız ne olurdu? Yazıyı yazmadan önce son 10 yılın altın ve gümüş fiyatlarına şöyle bir göz attım. Altının değerli bir emtia olduğunu biliyordum da, gümüşün de çok kazandırabildiğini yeni öğrendim. Fakat tahmin edeceğiniz üzere Bentley'in bu sorusu yatırım açısından fikir alma amaçlı değil. Bir Bentley kullanıcısı muhtemelen, büyük olasılıkla, hatta kesin olarak doğru yatırımlar yapmıştır; neyi alacağını, ne zaman satacağını zaten biliyordur. Sorunun aslı şu; aracınızda altın mı, yoksa gümüş parçalar mı görmek istersiniz?

Aracın özelliklerine geçmeden önce benim de size iki küçük sorum var; Bentley'in böyle bir modelle nasıl bir kitle hedefliyordur? Alıcılarla, hedef kitle birbirini tutmazsa markaya zarar verebilir mi? Cevaplarınızı iletirseniz sevinirim. Evet, bir Bentley modelini, özellikle de böyle bir serinin otomobilini alabilmek için oldukça zengin olmak zorundasınız. Fakat Bentley her zengine aracını satmak ister mi orası biraz muamma. Geçmiş yıllarda bu soruya; "Kesinlikle satmak istemez!" diye cevap verirdim. Ama bu aracı gördükten sonra pek emin değilim diyebilirim. Sanırım Avrupa dışındaki pazarlarda biraz daha fazla söz sahibi olmak isteyen bir Bentley var artık.

Mulsanne Hallmark Series by Mulliner'den sadece 50 adet üreteceğini açıklayan Bentley'in doğru yapıp yapmadığını anlamak için biraz beklememiz gerekiyor!

Araçları özel kılan detayların başında ayar damgalı bir gümüş veya altın kaplama 'Uçan B' maskotu, aynı malzemeden gövdenin uzunluğu boyunca giden ince bir çizgi ve bagaj bölmelerinde gümüş veya altın metalik deri kaplama geliyor. Bir tarafına 'Commissioned' diğer tarafına 'By Mulliner' yazısı işlenen, sökülüp takılabilir özellikteki ünlü 'Uçan B' maskotu ya saf gümüşten (Bentley damgalı) veya saf altın kaplama olarak yapılıyor. Araçta elle boyanmış altın veya gümüş bir ince çizgi kaporta boyunca devam ediyor.

İç mekânda çarpıcı gümüş veya altın işleme dikiş ve şeritler özel tasarımı vurguluyor. 'Hidden Delights' isimli eşya koyma yerlerinin metalik veya altın deriden yapılan iç kaplamaları, 'Savile Row' takım elbiselerinin dikiminden esinlenilmiş. Gösterge paneli çerçevesinde gümüş veya altın rengi, üzerinde 'Mulliner' yazısı bulunan bir şerit yer alıyor. Aracın ışıklı basamak saçlarındaysa 50 özel üretimden kaçıncısı olduğu yazıyor. Bahse girerim, 01 numaralı araç için çoktan kavga çıkmıştır bile. Ama baştan söyleyeyim; kimin parası daha fazlaysa değil, kimin kartviziti daha büyükse o alır!

BİZE ULAŞIN