SEAT'tan 60. yıl sürprizi

İspanyol marka 600'ün 60. yaşını kutluyor.

Giriş Tarihi: 09.05.2017 09:57

2017 Automobile Barcelona takvimde sıradaki büyük Otomobil fuarı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bu organizasyonun Seat'ın evinde yapıldığı söylenebilir. Sonuç olarak firmanın merkezi bu şehirde ve bu nedenle organizasyona katılacaklara ilginç otomobiller gösterilecek. Bunların arasında Ateca FR ve retro tasarımlı bir konsept bulunacak. Şu ana kadar Ateca FR ile ilgili bilincek her şeyi öğrendiğimizden 600 BMS konsepti üzerinde yoğunlaşalım. Seat'ın dediğine göre bu otomobil sadece bir tasarım çalışması ve efsanevi 600 modelinin 60. yaşını kutlamak amacıyla yaratılmış. 1957 yılında, Fiat 600'ün yeniden markalanmış bir hali olarak ortaya çıkan bu otomobil sivil savaş sonrasında İspanya ekonomisinin gelişiminde önemli bir yer tutuyor.

İlginç şekilde konsept araç klasik modelin temelleri üzerine geliştirilecek ve açılır tavla geriye doğru açılan ön kapılar gibi özellikleri bulunacak. Seat şimdilik aracın detaylarını paylaşmaktan kaçınıyor olsa da gövdenin gri renkli olacağı ve turuncu renkli gövde grafiklerine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca 600 logosunun da farklı bir şekilde karşımıza çıkacağı doğrulandı. Barcelona'da sergilenecek olan otomobil orijinal lastik ve fren sistemine sahip olacaksa da iç mekanda turuncu dikiş ipliklerine sahip özel deri döşeme bulunacak.

Ateca FR'a gelecek olursak, bu aracın ilk sunumunun, online lansman ardından bu fuara denk geleceğini söyleyebiliriz. Sportif SUV, aerodinamik gövde kiti, parlak siyah ön panjur, LED sis farları ve FR logoları gibi farklılıklara sahip. Ayrıca standart olarak sunulan 18 inç çaplı jantlar 19 inç çaplı opsiyonlarla da değiştirilebiliyor. 245/50 ölçülerine sahip lastikler de gücü yere aktarıyor. Söz güçten açılmışken, Ateca'nın FR seçeneğie Seat 190 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli turbo dizel motor kullanmış. Bu ünite 6 ileri vitesli manuel veya çift kavramalı DSG'ye bağlanabilecek. Ayrıca isteğe göre iki veya dört tekerlekten çekiş sistemleri de alınabilecek. .

BİZE ULAŞIN