Sportif aile

Porsche'nin 911 ürün serisi, Mart ayından itibaren Almanya'da satışına başlanacak olan GTS modelleriyle genişliyor.

Giriş Tarihi: 25.02.2017 11:42 Güncelleme Tarihi: 25.02.2017 11:43

Yazı: Onur AKÇAY

Porsche, 911 model ailesini 'yüksek verimli' olarak tanımladığı 911 GTS modelleriyle genişletiyor. Nisan ayında Türkiye'de satışa sunulması planlanan GTS modellerinin farklı versiyonlarını şöyle sıralayabiliriz: Hem coupe hem de cabriolet olarak satın alınabilecek arkadan itişli 911 Carrera GTS, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip modeller 911 Carrera 4 GTS ve 911 Targa 4 GTS.

Yedi ileri manuel şanzıman veya opsiyonel Porsche Doppelkupplung (PDK) ile satışa sunulan modellerde yer alan 3,0 litrelik 6 silindirli motor, yeni geliştirilen turboşarj sayesinde 911 Carrera S'den 30 beygir ve önceki GTS modelinden de 20 beygir daha fazla güç sağlıyor. Yeni GTS'ler 2.150 ila 5.000 d/d arasında elde edilen 550Nm'lik maksimum tork değeriyle daha iyi hızlanma değerlerine sahip. Gövdeyi 10mm kadar alçaltan Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) tüm GTS modellerinde standart özellik olarak yer alıyor. Ailenin en hızlısı 911 Carrera 4 GTS Coupe Porsche Doppelkupplung (PDK) ve Sport Chrono Paketi'yle alınabiliyor ve 3,6 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. Tüm GTS modelleri, 300 km/s'yi aşan maksimum hıza sahipken, manuel şanzımanlı Coupe ise 312 km/s hızla ilk sırada yer alıyor. Yeni GTS'ler, performanstaki artışa rağmen verimliliği de gözetiyor. Örneğin, 911 Carrera GTS, ortalamada sadece 8,3 litre yakıt tüketiyor.

Tüm versiyonlar geniş bir şasiye sahip ve şasi uzunluğu arkadan itişli modellerde dahi 1.852mm'ye ulaşmış. Yeni Sport Design ön tampon ilk dikkat çeken nokta oluyor. Ön spoylerin alçak ve arka spoyler uzantısının yüksekliğinin artırılmış olması, ön ve arka akstaki kaldırma kuvvetlerini Carrera S modellerine kıyasla daha da azaltıyor. Füme stop lambaları, siyah hava girişleri ve standart olarak yer alan spor egzoz sisteminin ortaya yerleştirilmiş siyah çift egzoz borusu, aracın arka tasarımında GTS'in hemen fark edilmesini sağlıyor. Arka farlar arasındaki yeni siyah şerit, arkadan çekişli modelleri tanımlıyor. Işıklı şerit ise dört çeker modelleri işaret ediyor. Sport Design dış aynalar, parlak siyah 20 inç jantlar ve kapılardaki GTS logoları otomobilin profi lini tamamlıyor. GTS'te ilk defa siyah sunulan karakteristik Targa çubuğu ise 911 Targa'ya ayırt edici bir görünüş kazandırmış.

GTS genleri, aracın iç mekânını da etkilemiş. 'Sport Chrono' paketindeki kronometre, gösterge tablosunun merkezi parçası olarak entegre edilmiş. Özel olarak GTS modellerinin satışa sunulmasına denk gelecek şekilde daha da geliştirilen Porsche Track Precision uygulaması otomatik kayıt, ayrıntılı görüntüleme ve sürüş verisinin bir akıllı telefonda analizi gibi özellikler içeriyor. GTS logoları bulunan Sports Plus koltuklar ise, dört yönde kumandalı olarak ayarlanabiliyor, daha fazla yan destek ve rahatlık sağlıyor.

BİZE ULAŞIN