Nina Zilli: Şarkı söylemeye aşığım!

2017’de son albümü Modern Art’ı yayınlayan Nina Zilli, dünya turnesi kapsamında 10 Mayıs’ta Türkiye’de ilk defa İş Sanat’ta hayranlarıyla buluşacak. Zilli’yle konser öncesi sohbet ettik.

Giriş Tarihi: 30.04.2018 15:50 Güncelleme Tarihi: 02.05.2018 10:24

Ferzan Özpetek'in Serseri Mayınlar filminde kullanılan, ilk 45'liği 50 Mila ve 2010 yılında Sanremo Müzik Festivali'ne katılımının ardından yayınladığı Sempre Lontano albümüyle geniş kitlelere ulaşan Nina Zilli, 2012 yılında ikinci albümü L'amore e Femmina'yı çıkararak, İtalya'yı Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etti. 2015 yılında üçüncü albümü Frasi&Fumo'yu çıkaran Zilli, Italia's Got Talent adlı televizyon programının altıncı serisinde jüri üyeliği de yaptı. 2017'de son albümü Modern Art'ı yayınlayan Nina Zilli ile 10 Mayıs'ta İş Sanat'taki konseri öncesi kariyerini ve son albümünü konuştuk.

50 Mila ülkemizde de en çok sevilen şarkılar arasında. Şarkılarınızın ülkemizde bu kadar ilgi gördüğünü biliyor muydunuz?
Evet, Türkiye'de birçok insanın beni takdir ettiğini biliyorum. Birkaç yıl önce Bodrum'da 50 Mila'yı duydum! Deniz kenarındaydım ve çok heyecanlandım!

Sizin müzikte hayran olduğunuz isimler kimler?
Müziğin her şeyden önce bir paylaşım olduğuna inanıyorum, şarkı söylemeye aşığım, sonunda dinleyicimle buluşacağımızı ve şarkılar aracılığıyla bir olacağımızı biliyorum. Stevie Wonder en hayran olduğum isim.

L'Amore e Femmina şarkınızla 2012'de Eurovision'da ülkeniz İtalya'yı temsil etmiştiniz? Eurovision'u sizin gözünüzden dinleyebilir miyiz?
Eurovision'u Sanremo'nun Avrupa versiyonu olarak değerlendiriyorum. Bence Avrupa'yı müzik çatısı altında birleştirmenin harika bir yolu ve güçlü bir şekilde koordine edilirse bu yarışmanın müzik piyasası için çok ilginç olabileceğini düşünüyorum.

Dördüncü albümünüzü 2017'de yayınladınız. İsmi neden Modern Art?
Aslında bu ismin seçilmesinin farklı nedenleri var zihninizi ve kulaklarınızı değişik ve yeni seslere alıştırıyor. Albümde Modern Sanat adında bir şarkı da var. İnternet devrindeki yaşam tarzımızı temsil ediyor. Bazen kendimiz için zaman ayırmamız, cep telefonlarımızı ve sosyal ağları unutmamız, teknolojiyi bırakıp insan ilişkilerini tercih etmemiz, belki parkta basit bir yürüyüş yapmamız gerektiğini anlatıyor. Twitter'dan önce olduğu gibi iletişimin her zaman insanların gözlerinin içine bakarak olması gerektiğini hatırlatıyor.

SAHNEDE MUTLULUKTAN AĞLADIM

50 Mila şarkınızı Ferzan Özpetek'in filminde soundtrack olarak dinledik. Filmin bir parçası olmak nasıl bir duygu?
Ferzan Özpetek nasıl film yapıldığını bilen, çok yetenekli bir yönetmen. Onun filminin bir parçası olmak benim için onur verici. 50 Mila şarkısı aslında tam da Ferzan'ın filmleri gibi. Biraz güldürüyor ama biraz da acıtıyor, aynı hayat gibi. Kelimelerle anlatmak zor. Bu şarkı aşk ve mücadeleyle ilgili. Mutlu bir müziği ama hüzünlü sözleri var.

Müzikle ilgili ilk hayalleri ne zaman kurdunuz?
Küçüklüğümden beri Sanremo Festivali'ni çok severim. Beş yaşımda ailemle birlikte televizyonda izliyordum. Hatta anneme defalarca oraya çıkacağım ve şarkı söyleyeceğim, derdim. Annem de bana her seferinde gülerdi. 2010 yılında sahnede söyledim ve mutluluktan ağladım.

Aynı zamanda Italia's Got Talent programında jüri üyesiydiniz. Bundan sonra sizi TV ya da sinema ile ilgili projelerde görebilir miyiz?
Tabii ki. Çalışmalardan fırsat bulduğumda bu sefer kendi radyo programımı da yapmayı düşünüyorum. Adı Stay Soul olacak. Hayatımda en sevdiğim şarkılardan oluşan bir liste oluşturmak ve şarkıcılar ile ilgili birçok hikâye anlatmak istiyorum.

10 Mayıs'ta sizi İş Sanat'ta dinleyeceğiz. İstanbul konseriniz için neler söylersiniz? Hayranlarınızı nasıl bir repertuvar bekliyor?
Türkiye'de şarkı söyleyecek olmak heyecan verici... Ülkenizi, kültürü, harika manzaraları, sahili ve insanları çok sevdim. Müzik her zaman, kültürel farklılıkları daha iyi anlamamızı sağlar ve her zaman yeni bir şey yaratır. Bir sanatçı olarak kültürünüzü tekrar hissetmek için sabırsızlanıyorum. En sevilen şarkılarımdan oluşan bir repertuvar hazırladım.

Ceren Arseven

BİZE ULAŞIN