Sultan Hadid'ler!

Filistin asıllı süper modeller Gigi ile Bella Hadid, Osmanlı İmparatorluğu izleri taşıyan süper lüks malikanede büyüdü. Kardeşlerin, büyük dedeleri ise Osmanlı’ya karşı isyan başlatmıştı!

Giriş Tarihi: 31.01.2018 09:15 Güncelleme Tarihi: 31.01.2018 11:22

Dünyanın en gözde modelleri Gigi ile Bella Hadid'in Osmanlı Kültürü'ne hiç de yabancı olmadığı ortaya çıktı. Filistin asıllı Müslaman kardeşler Gigi (22) ile Bella'nın (21), Los Angeles'ta doğup büyüdüğü malikanenin her yerinde Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma izler bulunuyor. İçinde 60 kişilik bir sinema salonu, Türk hamamı, spor salonu, müzik odası gibi pek çok özel alanın bulunduğu malikanenin yapımında kullanılan birçok malzeme de Türkiye'den özel olarak ABD'ye gönderilmiş.


Bu malikanede Osmanlı kültürüyle büyüdüler

BABALARI KENDİNE 'TÜRK' DİYOR!
Bu arada soyları Osmanlı Devleti'ne karşı isyan başlatmaya çalışan Zahir Ömer'e dayanan Gigi ile Bella Hadid, babaları Muhammed Hadid'den de o döneme ait birçok bilgi öğrenmeye çalışmış. ABD'de emlak kralı olan baba Hadid, her ne kadar isyancı büyük dedesini 'Filistin Kralı' olarak tanımlasa da bazı yerlerde ise kendisini Türk olarak tanıtıyormuş. Malikanesinde sık sık 'Arap Gecesi' temalı özel partiler düzenleyen Muhammed Hadid'in, süper model kızlarını yetiştirdiği malikanesindeki Osmanlı esintileri ise "Bella ile Gigi Hadid, Osmanlı sultanı gibi büyümüş" dedirtti.

DEDELERİ İSYANCIYDI
Murat Bardakçı'ya göre; Hadid kardeşlerin soyu, 18. yüzyılın en kanlı isyancılarından Zahir Hadid'den geliyor. Tarihte bilinen adıyla Zahir Ömer, Osmanlı'ya karşı direnince çıkan çatışmada vuruldu. Zahir Ömer'in malları ile paralarına el konup çocukları da değişik yerlere dağıtıldı.


Türk hamamı

​HADİD NE DEMEK?
Hadid, 'Demirdeki sır' demektir. Demir, Kur'an'da kendisine dikkat çekilen elementlerden biridir. Hatta bir sureye de 'Hadid' ismi verilmiştir ki, bu da 'demir' manasına gelmektedir.

BİZE ULAŞIN