Cranberries'in solisti Dolores O'Riordan hayatını kaybetti

İrlandalı müzik grubu The Cranberries'in solisti Dolores O'Riordan'ın 46 yaşında hayatını kaybetti. Diğer taraftan rock müzisyeninin ani ölümü, sanatçının bulunduğu albümlerin satışında patlama yarattı. İrlandalı müzisyen Dolores O Riordan, sesiyle Zombie, Linger, Ode to My Family, Dreams, Animal Instinct ve When You're Gone gibi şarkılara hayat vermişti.

Giriş Tarihi: 16.01.2018 09:06 Güncelleme Tarihi: 16.01.2018 13:11

"Zombie" isimli parçayla 90'lı yıllara damgasını vuran The Cranberries grubunun solisti Dolores O'Riordan'ın 46 yaşında, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunduğu esnada aniden hayatını kaybettiği belirtildi.

O'Riordan'ın yayıncısı, müzisyen ve The Cranberries'ten ekip arkadaşlarının kısa bir sürekliğine yeni albüm kayıt çalışmaları için Londra'da olduğunu belirterek, O'Riordan'ın ailesinin şu anda "yıkılmış" bir durumda olduğunu ve bu zor zamanda özel yaşamlarına saygı duyulmasını istediklerini söyledi.

İrlandalı rock yıldızı son dönemde D.A.R.K. isimli rock grubuyla da birlikte çalıştığı ve O'Riordan'ın cansız bedeninin Londra'daki otel odasında bulunduğu ifade edildi. O'Riordan'ın ölüm sebebi hakkında bir açıklama yapılmazken incelemelerin devam ettiği açıklandı.

CRANBERRIES SON ALBÜMÜNÜ 2017'DE ÇIKARDI
The Cranberries son albümünü 2017 yılının başında çıkarmış, fakat ABD ve Avrupa turnelerini O'Riordan'ın olumsuz sağlık koşulları nedeniyle iptal etmişti.

Grup yaptığı açıklamada , O'Riordan'ın 'devam eden sırt probleminden' dolayı acı çektiğini ve doktorların ona yaklaşan konserlerini iptal etmesini tavsiye ettiğini bildirmişti.

O'RİORDAN'A 2015'TE BİPOLAR BOZUKLUK TANISI KONMUŞTU
O'Riordan ise geçen yıl 2015 yılında kendisine bipolar bozukluk tanısı konulduğunu ve kariyeri boyunca depresyonla mücadele ettiğini söylemişti. Üç çocuk annesi O'Riordan ayrıca 2013 yılında intihar girişiminde bulunmuştu.

O'Riordan son sosyal medya paylaşımını 4 Ocak'ta Twitter üzerinden yapmış; kedisiyle olan bir fotoğrafını paylaşarak şu notu yazmıştı:

"Güle güle Gio. İrlanda'dan ayrılıyoruz."

ÖLÜM HABERİ ALBÜM SATIŞLARINDA PATLAMA YARATTI
ABD'li internet sitesi TMZ'nin haberine göre, Dolores O'Riordan'ın ani ölüm haberi, ünlü sanatçının albümlerinin satışını yüzde 900 binin üzerinde artırdı.

Riordan'ın sebebi henüz açıklanmayan ölüm haberinin ardından saatler sonra, Amazon verileri dikkate alınarak yapılan incelemede The Cranberries'in son albümü "Something Else"in satışlarında yüzde 913,350 değerinde bir artış gözlemlendi.

46 yaşında vefat eden rock müzisyeninin yer aldığı dört albüm ise, çok satan albümler listesine girdi. Buna göre, "Are You Listening" %147,552, "Everybody Else is Doing It" %107,520, "To the Faithful Departed" 93,781, ve "Wake Up and Smell the Coffee" isimli albümlerin satışları %77,096 oranında yükseldi.

DOLORES O'RIORDAN KİMDİR?
6 Eylül 1971'de İrlanda'nın Limerick kentinde doğan, Dolores O'Riordan'ın tam adı Dolores Mary Eileen O'Riordan'dır. İrlandalı şarkıcı ve söz yazarı Dolores O'Riordan, The Cranberries'in dünya çapında başarı ve ün kazanmasında 13 yıl boyunca başroldeydi. İlk solo albümü Are You Listening? Mayıs 2007'de çıkmıştır. Zombie şarkısıyla da dünya çapında ününe ün katmıştır.

BİZE ULAŞIN