Bella Hadid'den köle ticaretine tepki

Libya’dan Afrikalı göçmenlerin köle olarak satıldığı haberlerinin gelmesi üzerine sosyal medyadan tepki gösteren ünlüler arasına model Bella Hadid de dahil oldu.

Giriş Tarihi: 04.12.2017 10:42 Güncelleme Tarihi: 04.12.2017 12:00

ABD'li manken Bella Hadid, Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı haberlerinin ardından Instagram hesabından dikkat çeken fotoğraflar paylaştı. Yaşananlara veryansın eden model şunları yazdı: "Milyonlarca Afrikalı göçmen öldürülüyor, tecavüze uğruyor ve mal muamelesi görüyor. Ölmüşlerinse mezarı bile yok. Bu konu sonunda gündeme alındı. Bu kareler her baktığımda beni yoğun duygulara sevk etti. Aralarından birinin gözlerinin içine baktığınızı hayal edebiliyor musunuz? Çektiği acıları görmeyi..."

"MASUMLARIN SESİ OLMALIYIZ"

Yaşananların iğrenç olduğunu yazan Hadid, "Keşke onlara sahip olduğum her şeyi verebilseydim. Çektikleri acıyı tahmin edemiyorum. Çocuklar geleceklerini kaybediyor. Bunu durdurmalıyız. O masumların sesi olmalıyız. Bu utancın bir bahanesi olamaz. Onları destek veren kuruluşları destekleyelim. Çünkü ancak sessiz kalırsak durum daha kötüleşir" ifadelerini kullandı. Notunun sonunda takipçilerini desteğe çağıran model, "Ben de elimden gelenin en iyisini yapıp, Libya'da yaşanan kölelikle savaşacağım" sözlerine yer verdi.

BİZE ULAŞIN