''Üniversite arkadaşlarımın ısrarı beni yüreklendirdi''

Yağmur Aydan, Oyuncu, 23

Giriş Tarihi: 14.11.2017 17:13 Güncelleme Tarihi: 14.11.2017 17:17

Hazırlayan: Kaan SANCAR

Fotoğraf: Canan Yetişti SATKIN

1. Kendini kısaca tanıtabilir misin? Aslen Adanalıyım. 18 yaşında Yeditepe Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünü kazanıp İstanbul'a geldim. Küçük yaşlarımdan bu yana müzik olsun, resim olsun, tiyatro olsun, şiir olsun güzel sanatların neredeyse her dalına ilgiliyim.

2. 'Best Model of Turkey'e nasıl katıldın? Best Model'a katıldığımda 21 yaşında, cesur ve kendimden emindim. 1.77cm boyundayım. Bu bir modellik ve zarafet yarışmasıydı. Üniversite arkadaşlarım ve hocalarım ısrar edip beni yüreklendirdiler. Şansımı denemek üzere başvuru formunu yolladım. Kısmetimde varmış ve jüri takdir etmiş olacak ki; birinci oldum. Ardından 90 ülkenin katıldığı dünya yarışmasında da 'Best TV Face' ödülünü getirdim Türkiye'ye.

3.Yarışma sonrası hızlı bir yükselişin oldu. Nasıl hissettirdi? 'Normal' desem yalan söylemiş olurum. Beni şaşırttı, mutlu etti, garip hissettirdi. Her zaman kendime verdiğim bir söz vardı, "Ne olursan ol sakın değişme, Yağmur!" . Çok mutluyum ki şu ana kadar geçirdiğim üç set tecrübemde de hep 'Yağmur'dum.

4. Eğitimini aldığın moda tasarımına gelecek planlarında yer verecek misin? Moda tasarımını 2012'de okumaya başladım. Fakat 2014'te aldığım kararla kendim için daha uygun gördüğüm tiyatro bölümüne geçiş yaptım.

5. Oyuncu olmaya nasıl karar verdin? Kararlarımı doğru vermeye başladığımda oyunculuğun benim için en doğru yol olduğuna emindim. Arkasından katıldığım Best Model'ın, herkesin düşündüğünün aksine oyunculuk hedefimle bir alakası yoktu. Oyunculuk, Best Model'den önce de hayatımdaydı.

6. Yeni sezonda seni ekranlarda nasıl bir rolle göreceğiz? Önceden hep saf, temiz ev kızını oynadım. Şimdi daha kadın, dişli ve entrikalı bir kadını oynayacağım. Canlandırdığım Sinem karakterinin kendince haklı sebepleri var, onu anlamaya çalışıyorum. Umarım seyirci de Sinem'i anlamaya çalışır.

7. Genellikle formunu korumak için neler yaparsın? Özel bir diyet uygulamıyorum, kalıplara hapsolmak bana göre değil. Sık sık ve az az yerim, ama çikolata bile yerim.

8. Kendinle ilgili değiştirmek ya da geliştirmek özellikler neler? Çok konuşuyorum maalesef. Bunu kesinlikle değiştirmek isterdim. Elbette ki mesleğim konusunda kendimi gelişmek istiyorum. Bunu, diğer oyuncuların aksine yurt dışı eğitimleriyle değil, Türkiye'nin kendini ispatlamış usta oyuncularından dersler alarak yapmak istiyorum.

9. Yakınlarda yaptığın en büyük çılgınlık nedir? Üç şişman kedime tasma takıp onları sokakta gezdirdim. Herkes tuhaf tuhaf bana baktı. Ne yapayım, gerçekten çok sıkılmışlardı evde.

10. Beş yıl sonra kendini nerede görüyorsun? Başta ailem olmak üzere beni seven birçok insanın benimle gurur duyacağı bir noktada olmak istiyorum. Her şeyin bir vakti var dolayısıyla sabretmek şart. Hakkımda en hayırlısı olsun istiyorum.

BİZE ULAŞIN