İrem Helvacıoğlu

Oyuncu, 27

Giriş Tarihi: 13.07.2017 15:16 Güncelleme Tarihi: 13.07.2017 15:47

Hazırlayan: Türkan DOĞAN

Fotoğraf: Canan YETİŞTİ SATKIN

1. Babanın mesleği gereği göçebe bir çocukluk geçirmişsin. Bu durumun sana nasıl bir katkısı oldu?

Birçok insan, farklı kültür ve şehir görüp tanıma fırsatım oldu. Bu, durumun aslında avantajı da var dezavantajı da. Birçok yer görmek ve sürekli farklı kişilerle tanışmak, insanlarla kaynaşmanı kolaylaştırıyor. Böylelikle özgüvenin artıyor ve önyargıların olmuyor. Ama bazen kültür şoku da yaşayabiliyorsun. Belki de çok insan tanımak, sosyalleşmek ve merak etmek, beni oyunculuğa götüren şeydir.

2. Bize üç cümlede kendini nasıl anlatırsın?

Kendimi anlatmam zor; arkadaşlarıma sormak lazım. Delidolu, biraz duygusal, biraz mantıklı ve fazlasıyla açık sözlü olarak tanımlayabilirim sanırım.

3. İlk ne zaman oyuncu olma hayali kurmuştun?

Çok sosyal bir çocukluk geçirdim. Voleybol, halk oyunları, resim kursu, izcilik derken zamanımın çoğu derslerden çok sosyal aktivitelerle geçti. İzcilik aktivitesinde bir tiyatro gösterisi yapmıştım ve sahnede olmayı çok sevmiş; provalarda çok güzel vakit geçirmiştim. Oyunu sahneledikten sonra ailemin bana gurur duyan gözlerle baktığını görmek, doğru bir seçim yaptığıma dair bir işaret oldu. 11 yaşındaydım ve ileride ne olacağıma karar vermiştim.

4. Aynı sahneyi paylaşacaksın deseler seçeceğin üç oyuncu kimler olurdu?

Aslında çok fazla var. Ve maalesef aynı sahneyi paylaşmak isteyebileceğim birçok ismi de kaybettik. İsim saymak ve sınırlı bir liste yapmak oldukça zor olsa da herkesten öğreneceğim bir şeyler var.

5. Yaklaşık bir milyon takipçinle Instagram'ın yeni nesil yıldızlarından birisin. Instagram'daki şöhretinin günlük hayattaki yansımaları nasıl?

Instagram'ın hayatımı değiştirdiğini düşünmüyorum. Çok aktif kullanan biri de değilim zaten. Her şeyi paylaşmak bana anı kaçırmak gibi geliyor. Tek katkısı, dizilerde oynadığım karakterlerden daha farklı biri olduğumu gösterebilmem. Çünkü 'kötü' bir karaktere hayat vermeme rağmen takipçiler beni seviyor. 6. Hayatlarından ilham aldığın kadınlar kimler? Audrey Hepburn ve Meryl Streep gibi yıldız oyuncuların kariyeri ilham verici.

7. Bir erkekte seni etkileyen üç özellik nedir?

En önemlisi saygı. Aynı olmak zorunda değiliz ama birbirimizi olduğumuz gibi sevmeli ve güvenmeliyiz.

8. Bu yaz için nasıl tatil planları yapıyorsun?

Hayatımın hiçbir döneminde plan yapmayı sevmedim. Daha çok spontane yaşıyorum. O an karar verip, "Hadi gidiyoruz." dediğimde doğru zaman oluyor genellikle.

9. Yoğun set günlerinin ardından kendine ayırdığın vakitlerde neler yaparak dinleniyorsun?

Evde vakit geçirmeyi çok seviyorum. Ve ev gibi sahiplendiğim, huzur bulduğum mekânlarda arkadaşlarımla vakit geçirmeyi… Bu dönemlerde film izlemek, kedimle huzurlu vakit geçirmek, spor yapmak, iki üç günlük bir boşlukta hemen Ankara'ya ailemin yanına gitmek gibi basit şeyler yapıyorum.

10. 10 yıl sonra kendini nasıl bir fotoğrafta görmek istiyorsun?

Hayal kurmayı çok seviyorum hatta hayallerimi bazen yazıyorum da. Geri dönüp baktığımda hayallerimin hep değiştiğini görsem de bazı şeyler hep aynı kalıyor. 10 yıl sonra kariyerimin zirvesinde, ailemle birlikte huzur dolu, mutlu bir dünyada olmak istiyorum.

BİZE ULAŞIN