Playboy eski haline geri dönüyor

2016 yılından itibaren çıplaklık içeren fotoğrafları artık kullanmayacağını açıklayan Playboy dergisi, çıplaklığa yeniden dönme kararı aldı.

Giriş Tarihi: 14.02.2017 10:24 Güncelleme Tarihi: 14.02.2017 10:25

Efsanevi Playboy dergisi, geçen yıl artık dergide çıpaklığa yer vermeme kararı almıştı. Ancak çıplak modeller Playboy sayfalarına yeniden dönüyor. Eskiye dönme kararı alan derginin Mart/Nisan 2017 sayısı, model Elizabeth Elam'ın üstsüz fotoğrafıyla çıkıyor.

Kapakta "Çıplak normaldir" başlığı yer alıyor. Playboy'un kurucusu Hugh Hefner'in 25 yaşındaki oğlu ve aynı zamanda derginin şef kreatif direktörü Cooper Hefner, "Derginin çıplağı tasvir etme biçiminin demode olduğunu itiraf eden ilk kişi olacağım, ancak tamamen kaldırmak bir hataydı." şeklinde konuştu.

Hefner ayrıca, "Çıplaklık hiçbir zaman sorun olan şey değildi çünkü çıplaklık bir sorun değildir. Bugün kimliğimizi geri alıyoruz ve olduğumuz şeye dönüyoruz" dedi. Cooper Hefner, Mart 2016'da başlayan, derginin haber standlarındaki profilini yükseltmek ve daha fazla reklamveren çekmek için bir değişiklik olarak başlatılan "çıplaklık karşıtı" politikaya muhalifti. "Erkekler İçin Eğlence" etiketi, yeni derginin kapağından kaldırılırken, Playboy web sitesi bunun yerine "Herkes için Eğlence" sloganıyla cinsiyet konusunda nötr bir rol aldı.

Cooper Hefner, Huffington Post'a verdiği röportajda, Playboy'un erkeklerin ilgi alanlarına odaklandığını, ancak toplumdaki cinsiyet rolleri gelişmeye devam ettiği için kendilerinin de öyle yapacaklarını söyledi. Şirketin Genel Müdürü Scott Flanders, çıplaklığı kaldırma kararı aldıklarında, "Seks denince akla gelebilecek her şey bir tık uzağınızda ve karşılıksız. Ve bu yüzden artık modası geçti" demişti.

Derginin yeni sayısında Elizabeth Elam'ın kapakta yer almasının yanı sıra Scarlett Johansson, Adam Scott gibi isimlerle röportajlar da yer alıyor.

BİZE ULAŞIN