"Bazı modeller üzerine para verip defileye çıkıyor"

Türkiye'nin ikinci güzeli Yağmur Ayaz, Esquire.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Giriş Tarihi: 27.10.2014 10:53 Güncelleme Tarihi: 27.10.2014 11:01
Sizce 2000'lerde mankenlik mesleğinin gidişiatı ne durumda?
Mankenlik sektörü günümüzde çökmüş durumda artık bir meslek olarak bile görülmüyor. Modelligin Lale Devri 10 yıl önceydi ve o günler bitti. Günümüzde çok az defile yapılıyor. Bunların yarısı da ya yardım defilesi başlığı altında ücretsiz defileler ya da çok düşük bütçeli defileler. Bazı model arkadaşlarımız sırf çevreye karşı iş yapıyormuş gibi görünmek için neredeyse üstüne para verip defileye çıkıyorlar. Yardım gerçekten karşılığını bulacaksa ve gerçekten ihtiyacı olan kurumlara yapılacaksa tabii ki de hepimiz destek verelim.

Siz böyle projelerde yer aldınız mı?
Engelliler, sokak hayvanları ve kanser hastaları için birçok yardım projesinde bulundum. Ancak modacinin kendi cebini doldurduğu ve modelin emeğinin karşılığını alamadığı hiçbir defileye çıkılması taraftarı değilim.

Böyle örnekler var yani...
Fashion Week de dahil olmak üzere pek çok organizasyonda model arkadaşlarımın çoğunun hiçbir ücret almadan defileye çıktıklarını biliyorum. Sırf iş yapıyoruz diye kendi egolarını tatmin etme inadına hiçbir anlam veremiyorum. Keşke herkes kendi kurallarını koyabilse. Ucuz iş yapmayı bıraksa...

O zaman bu sistem değişir mi dersiniz?
El birliğiyle bu mesleği eski altın çağına döndürebilecekken kendini bu denli değersizleştirme çabasına gerek yok. Eşek eşek oldukça semer vuran çok olur. Önemli olan başkaldırı ve kendini kullandirtmamak.

BİZE ULAŞIN