İnce Çizgiler

Japon mimarisi + İsviçre üretimi, geleceğin kaleminin formülü mü?

Giriş Tarihi: 14.01.2021 15:26 Güncelleme Tarihi: 14.01.2021 15:26

Biri doğal çevreye uyumlu binalar inşa etmek için taş ve ahşap kullanmasıyla ünlü efsanevi bir Japon mimar, diğeri altıgen formlu ve gökkuşağı renkli kalem kutularıyla tanınan İsviçre yazı gereçleri markası...

Kengo Kuma ve Caran d'Ache, geleneksel Japon mimarisinden ilhamla, ahşap tapınakların ve geleneksel Noh tiyatrolarının materyali olduğu için "asil ahşap" denen hikoni servi ağacından tükenmez kalem, jel kalem ve dolmakalem üretmek için bir araya geldi.

Kuma, "Caran d'Ache'ı ortaokulda keşfettim" diyor. "Kalemleriyle her zaman keskin çizgiler çizebileceğimi hissettiğim bir markadır. Yazı araç gereçleri, içsel benliğimin ritmini ifade etmemi sağladı." Kuma, kalemde esinlendiği Japon malzemesi ve desenler için, "Hinoki, Japonlara özel bir ağaçtır" diye ekliyor. "Örneğin Japonya'nın en kutsal tapınağı Ise gibi binalar inşa edilirken kullanılır. Kalemdeki chidori deseni de çeşitli binalarda kullanılır, ben de bu deseni kalemin gövdesine uyarlamaya çalıştım. Yine de bu nostaljik değil, geleceğe yönelik bir tasarım sayılmalı."

"Ahşap ve metal" diyor Kuma, "mükemmel bir denge sağlıyor. Birlikte kullanıldıklarında elde doğal bir his yaratıyorlar." Peki, bu zarif ürünler kullanıcıyı birinci sınıf bir teknik ressam haline getirebilir mi? "El yazısı ve çizim, içsel ruhu kağıt üzerinde ifade etmenin en saf halidir. Caran d'Ache ile işbirliğimiz sonucu tasarladığım altıgen çizgileri görenler, umarım denemek için onlardan ilham alırlar." Yani başka bir deyişle, hayır.

BİZE ULAŞIN