Güzel yaş alma felsefesi

Dr. Mehtap Altınöz ile yaş kavramının ve algısının giderek değişmesi, kişisel imajın öneminin giderek artması medikal estetiğe ve bütünsel yaş yönetimine olan ilgiyi konuştuk.

Giriş Tarihi: 08.01.2021 13:44 Güncelleme Tarihi: 08.01.2021 13:45

Günümüzde yaş kavramının ve algısının giderek değişmesi, kişisel imajın öneminin giderek artması medikal estetiğe ve bütünsel yaş yönetimine olan ilgiyi ve farkındalığı arttırıyor. Konuyu estetik ve güzellik bakışı, felsefesi farklı bir medikal estetik doktoru olan Dr. Mehtap Altınöz ile konuştuk.


Dr. Mehtap Altınöz'e, günümüzde değişen yaş algısını ve bu işin nasıl yönetilmesi gerektiğini soralım.
İş ve sosyal yaşantının dinamikleri, bizi olduğumuzdan daha genç, dinamik ve güzel yaş almaya zorluyor. Yaş kavramında değişen algı ve kişisel imajın önemi, günümüz insanını sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya, kişisel bakım ve formuna daha çok önem vermeye yönlendirdi. Bu yüzden artık 40'lı yaşlar ve sonrası için yaşlanma kaygısının yerini, pek çok kişi için sağlıklı güzel yaşam rutinleri aldı diyebiliriz. Ameliyatsız medikal estetik de bu işin önemli bir parçası.

Son zamanlarda ameliyatsız medikal estetik uygulamalara artan ilginin nedenleri neler?
Özellikle son yıllarda bu alandaki teknolojinin, antiaging ürün ve tedavi yaklaşımlarının gelişmesi ve bu işle uğraşan hekimlerin deneyimlerinin artması, medikal estetik uygulamalarının popülaritesini artırdı. Ayrıca uygulamaların öğle arası gibi kısa sürelerde yapılabiliyor olması, bu tedaviler sonrası iş ve sosyal yaşantıya hızlı dönüşün de bu konuda çok etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Güzel yaş almak isteyen bir kişi, bu işe nereden nasıl başlayabilir, bu işte bir yol haritanız var mı?
Öncelikle güzel yaş almanın estetikte tek seanslık mucizevi sihirli bir formülü yok, burada baştan anlaşalım. Daha sağlıklı, genç ve güzel yaş almaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken ameliyatsız medikal estetik uygulamalar konusunda deneyimli bir dermatoloji uzmanı, plastik cerrah veya bir medikal estetik hekimi ile beraber çalışmak ve bu konuda rehberlik almak. Bu işin de en basit formülü, doktorunuzun size yüz ve cilt muayenesi yaptıktan sonra çıkarması gereken kişisel estetik ve bakım takvimi. Bu takvim her sene belirli dönemlerde yapılması gereken bakımlarla, sizi daha genç ve formda gösterecek tedavileri içerir.

Yıllardır estetik ve güzellik dünyasının içinde bir hekim olarak sizce güzel yaş alan insanların en önemli sırrı nedir?
Öncelikle güzel yaş almanın bir yaşam şekli, tavrı ve duruşu olmalı diye düşünüyorum. Yaşının iyisi olan kişilere baktığım zaman, kişisel öz bakımına önem veren, sağlıklı beslenen, spor yapan, fiziksel, ruhsal ve zihinsel formuna dikkat eden, üretken, yaşama pozitif bakan ruhsal enerjisi yüksek kişiler olduğunu görüyorum. Medikal estetik dışında fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak güzel yaş almak için, yaşamı olumlu düşüncelerle akıllıca ve iyi yönetmeye çalışmanın önemli olduğuna inanan bir hekimim.

Sizden bu konuda tedavi ve rehberlik almak isteyenlerin size geliş nedenleri daha çok neler?
Medikal estetiğe, güzellik isteği ile gelenlerin dışında son beş yıldır daha çok bize hastalarımız, daha sağlıklı genç ve dinamik yaş alma isteği ile geliyorlar. Zamanın ve yerçekiminin etkisiyle yüzlerinde oluşan sert, asık ve yorgun ifadeden rahatsız oluyorlar. Zamanla artan mimik kırışıklıkları ve sarkmalar, yüzde ifade bozukluklarına neden oluyor ve bizim işimiz de bu ifade bozukluklarını ameliyatsız uygulamalarla düzeltmek. Özellikle de iş hayatı ve sosyal ortamları gereği fiziksel imaja daha çok önem veren kişiler için medikal estetik daha çok önem taşıyor.

Ameliyatsız medikal estetik tedavilerde en hassas nokta nedir sizce?
Benim için ameliyatsız yüz gençleştirme tedavilerinde en önemli nokta, uygulama sonrası ne yapıldığı belli olmayan, yüze daha genç ve dinamik ifade veren çalışmalardır. Kadınlarda tercihim, bu çalışmaların kadınların zarafetini bozmayacak şekilde feminen estetik dokunuşlar şeklinde uygulanması. Erkeklerde de maskülen görüntüyü bozmadan, yüzdeki doğal ifadeyi değiştirmeden ve fark ettirmeden gençleşme sağlamak bu işin altın kuralı diyebilirim.

Peki sizin güzel yaş alma sırlarınız neler?
Benim de kendime çıkardığım bir estetik ve bakım takvimim var. Düzenli olarak uyguladığım yumuşak doğal bir estetik botoks ile cildime vitamin, peptid, hyalüronik asit, kolajen içeren gençlik aşılarını yapmayı hiç ihmal etmiyorum. Son zamanlarda da cildime düzenli olarak içeriğinde botulinum toksin benzeri peptid, vitamin C ve hyalüronik asit içeren bir kolajen uygulaması olan İspanyol ışıltısı Facebotolift yapıyorum. Cildime hem nem parlaklık veriyor hem de yüz ve çene ovalimin daha formda görünmesini sağlıyor. Yüzümdeki doğal ifadeyi bozmadan cildimi gençleştiren uygulamalar benim daha çok tercihim. Düzenli medikal cilt yenileme bakımlarıyla da cildimin daha nemli, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabiliyorum. Sağlık taramalarımı yapan bir aile doktorum var, onun kontrolünde antiaging vitamin takviyelerini almayı önemsiyorum. Glütensiz ve şekersiz besleniyorum, düzenli spor yapıyorum. En çok da yaşamı iyi düşünerek ve çok hayal kurarak yorumlamayı seviyorum. Kendimle iyi geçinmeye çalışan bir insanım, bunu da daha çok 40'lı yaşlarımda başardım diyebilirim. 40'lı yaşlar gerçekten milat gibi, ne yaparsam yapayım severek yapıyorum, üretken olmayı seviyorum ve beni iyi hissettiren insanlarla olmayı tercih ediyorum. Yoğun bir iş tempom olsa da son yıllarda aileme, kendime ve sevdiklerime daha çok vakit ayırabiliyorum; gezerek, okuyarak ve müzik dinleyerek de zihnimi ve ruhumu daha iyi tutmaya çalışıyorum.

BİZE ULAŞIN