Karantinadaki Venedik'te kanallar berraklaştı

İtalya'da yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle alınan izolasyon önlemleri sonucunda, insansız hale gelen Venedik büyük kanal bölgesine kuğuların ve yunusların geldiği görüldü.

Giriş Tarihi: 19.03.2020 10:56

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınının Avrupa'da en çok etkilediği yer İtalya oldu.

Avrupa'nın yeni tip corona virüs (Covid-19) salgın merkezi İtalya'da vaka sayısı 31 bin 506'ya, ölü sayısı 2 bin 503'e ulaştı. Çin'in ardından en çok vaka ve ölüm sayısıyla dünyada ikinci olan ülkenin tamamı karantinaya alındı ve sokağa çıkmak sınırlandırıldı.

Ancak, tarihinin en sessiz günlerini yaşayan İtalya'da turistlerin yokluğu çevre kirliğinin azalmasını sağladı. Dünyanın en turistik bölgelerinden biri olan Venedik, bomboş meydanlarından daha çok kanallarının berraklığıyla dikkkat çekmeye başladı. Daha önce çamurlu yeşil bir görünüme sahip olan sulara balıklar geri döndü, kuğular yüzmeye başladı.

Aynı zamanda, İtalya'nın Cagliari bölgesinde de feribotların çalışmaması nedeniyle yunusların limana kadar geldikleri görüldü.

Bölgenin insansızlaşmasıyla birlikte doğal alanlarına geri dönen tek hayvanlar ise yunuslar değil. Yunuslarla birlikte, kuğuların da insansız bölgede varlık göstermeye başladıkları tespit edildi.

BİZE ULAŞIN