Sahip olmak isteyeceğiniz 8 ürün

Bu listeye girmek her ürünün harcı değil...

Giriş Tarihi: 09.11.2019 15:29

Fotoğraf Dmitry Zhuravlev
Stil Editörü Alla Alekseevskaya

DIOR FAHRENHEIT PARFÜM
Ünlü Alman fizikçi Gabriel Fahrenheit'ın (1686-1736) onuruna sadece bu koku ve sıcaklık birimine değil, Ay yüzeyindeki düzlüklerden biri olan 'Bunalımlar Denizi'nin güneydoğusunda yer alan kratere de ismi verildi. Küçük boyutuna rağmen (6.7 km çapında) bu krater en az iki kez uzay araştırma tarihinde kendinden bahsettirdi: 1974 ve 1976'da Sovyet insansız uzay istasyonları Luna-23 ve Luna-24 yanına iniş yaptı.


CFMOTO UFORCE UTV
Bu çok işlevli arazi aracı 1 litre motor ve elektrikli vinç ile donatılmış ve gövdesi 350 kiloya kadar dayanabiliyor. ABD'deki Ölüm Vadisi'nde, kurumuş bir göl yatağında izler bırakan "yürüyen kayaların" en büyüğü olan Karen da tam olarak aynı kiloya sahip. 2014'te bu hareketin nedeninin, çöl ortamında geceleri ayazla oluşan buzların, taşların güçlü rüzgarlarla sürüklenmesine imkan tanıması olduğu ortaya çıktı.


BULGARI OPALON PARFÜM
Beyaz misk, sardunya ve zencefil temelli koku; Opalon'un (opal) yanı sıra Yasep (yeşimtaşı) ve Falkar (şahin gözü taşı) parfümlerini de içeren Bvlgari Le Gemme koleksiyonunun bir parçası. 'Opal' kelimesi, değerli taşlara verilen isimler arasında en eskisi: Latince 'opalus', Antik Yunan'ın 'opallios'undan; o da Eski Sanskritçe'de 'taş' anlamına gelen 'düştü' kelimesinden türemiş.


DYSON V11 ABSOLUTE ELEKTRİK SÜPÜRGESİ
Yüksek performanslı bir bataryası olan ve % 99.97'ye kadar toz partikülünü yakalayan bu elektrik süpürgesini yaratmak için 315 Dyson mühendisi çalışmış. Aynı sayıda mühendis, 30 Ağustos 1957'de ABD'de yayınlanan "Bilimde önceliği korumak için ne gereklidir?" başlıklı makalede de yer almakta. Yazarı, ABD Atom Enerjisi Komisyonu üyesi V.F. Libby şöyle yazmış: "SSCB, 1 milyon kişi başına 315 mühendis mezun ediyor, Amerika ise yalnızca 138 kişi. Bunu nasıl yapabildiklerini düşünmek gerekiyor." Bir ay sonra, 4 Ekim 1957'de SSCB uzaya ilk yapay Dünya uydusunu fırlattı.


GUCCI ACE SNEAKER
İngilizce 'ace' kelimesi, yani as; spor, edebiyat, sinema ve diğer birçok alanda en sık rastlanan takma isimlerden biri. Buna karşılık doğumda Ace adını alan bir ünlüden bahsedeceksek; Juliet Ace doğru seçim. 1938 İngiltere doğumlu senarist ve oyuncu, İngiliz yapımı ödüllü Chameleon'un senaryosunu yazdı, 1998'de En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı oldu, ayrıca 1985-1990 yılları arasında kült İngiliz dizisi EastEnders'ın senaryosuna katkıda bulundu.


LONGINES HYDROCONQUEST SAAT
Hight-tech seramikten üretilmiş bu saat, pek çok şeyin yanı sıra 300 metreye kadar suya dayanıklılık özelliğiyle de muadillerine fark atıyor. Yine de, bir Longines HydroConquest sahibiyseniz, Baltık Denizi'nde Botniya Körfezi ile Åland Adaları arasında kalan Åland Denizi'ne dalarken dikkatli olmalısınız, zira maksimum derinliği 301 metre.


SUZUKI SX4 OTOMOBİL
Gördüğünüz araç sadece 50 adet üretildi ve adına Tabi dendi. Bu kelime Japonca'da 'seyahat' anlamına geliyor. Ancak 'tabi' aynı zamanda büyük parmağı diğerlerinden ayrı tutan geleneksel bir Japon çorap çeşidinin de ismi. Kelimeler sesçe ve Latin harfleriyle aynı olsa da, Japonca'da farklı karakterlerle yazıldıkları için karıştırılmıyorlar.


LOUIS VUITTON KABLOSUZ KULAKLIK
Bu kulaklık tekrar şarj gerektirmeden 3,5 saat boyunca çalışıyor ve sadece 101 gram ağırlığında bir şarj cihazıyla birlikte satılıyor. 101 gram, Luna-16
uzay aracı tarafından 24 Eylül 1970'de Dünya'ya getirilen ay taşının ağırlığıydı. Böylece tarihte ilk kez otomatik bir araç, gezegene dünya dışı madde taşımış oldu.

BİZE ULAŞIN