Dünyanın en güzel 7 demiryolu rotası

Türkiye'de doğu ekspresinin yarattığı etkiyi göz önüne alırsak, dünyanın en iyi demiryolu tatillerinin bir araya getirdik. Yol boyunca çarpıcı güzelliklerin ve el değmemiş doğanın tadını çıkarabileceğiniz en güzel demiryolu rotaları...

Giriş Tarihi: 18.07.2019 11:09

Bazen demiryolu ile seyahat etmek A noktasından B noktasına ulaşmakla ilgili olsada bazıları için fantastik bir deneyim olarak görülüyor. Özellikle tatilde olduğunuzda bunu farklılaştırmak isterseniz, demiryolu tatillerini deneyimleyebilirsiniz.

Demiryolu seyahati ile bir ülkenin farklı bölgelerinin birbiriyle nasıl kontrast oluşturduğunu görebilir veya başka bir ülkenin kültürü ile nasıl bağlantı kurduğuna şahit olabilirsiniz.

Bernina Express

İsviçre'nin Chur kasabasu ile İtalya'nın Tirano kasabası arasında Alp dağları manzaraları eşliğinde Bernina Express ile yolculuk yapabilirsiniz. Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Bernina Express, saatte sadece 45 km hızla yol alırken, bazı noktalarda manzaranın tadını çıkarmanız için daha da yavaşlayabiliyor. İsviçre manzarasının en iyisine hayran kalmanız için eşsiz bir bakış açısı sunuyor.

Orient Express

Agatha Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok yazara ilham kaynağı olan orjinal Orient Express'in 1977'de seferleri sonra bulsa da bugün Venice Simplon-Orient-Express adıyla yolculuğu sürüyor. Paris'ten yola çıkan tren, Venedik'e uzanan seyahat rotasıyla görsel şölen sunuyor.

Trans-Sibirya Demiryolu

10 bin kilometrelik yoluyla dünyanın en uzun demiryolu hattı olarak bilinen Trans-Sibirya Demiryolu, 87 şehir ve kasabayı, 16 nehri geçiyor. Batı Rusya'yı Sibirya'ya, Uzakdoğu Rusya'ya, Moğolistan'a, Çin ve Japon Denizi'ne bağlayan yolculuk trenin modeline göre 6-8 gün ya da 14-16 gün sürüyor.

Jacobite buharlı treni

İskoçya'nın ünlü sembollerinden birisi haline gelmiş olan Jacobite buharlı treni ile tarihte doğanın hiç bozulmamış bir zamanına ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz. Klasik bir lokomotif tarafından çekilen bu kara tren, rahat ve keyifli olduğa kadar eski. 135 kilometrelik bir rotada ilerleyen Jacobite buharlı treni, Harry Potter fanları içinde farklı bir anlam taşıyor. Çünkü seride Hogwart Ekspresi rolünün başarıyla altından kalkan trend ta kendisi.

Shinkansen ile Japonya'ya doğru

Tokyo ve Osaka arasında 2 saat 30 dakikalık rekor bir sürede ilerleyen Shinkansen treni, bu listedeki en hızlı ve konforlu rota olabilir. Müthiş mühendislik özellikleri sayesinde çevreniz çoğunlukla geçmişe dönecek kadar hızlı bir şekilde görünecektir; ancak bir bakışta yakalayabildiğiniz manzaralar için şanslısınız. Baharda kiraz çiçekleri tam açtığında bu fantastik tren ile Japonya'ya seyahat edebilirsiniz.

Rocky Mountaineer - Kanada

Kanada'nın Vancouver şehrine en çok sefer yapan bu tren hem ulaşım, hem de seyahat amaçlı kullanılabilir. Jacobite Treni gibi sadece turistik amaçlı değil hem de şehirler arası ulaşımda da etkili.

Doğu Ekspresi

Bu listeye Ankara'dan başlayıp Kars'ta sona eren Doğu Ekspresi'ni almamak haksızlık olur. Türkiye'de son dönemde oldukça popüler hale gelen Doğu Ekspresi, 24,5 saat sürüyor. Her gün saat 18.00'da Ankara Garı'ndan kalkan tren, ertesi gün 18.30'da Kars Garı'na varıyor. Doğu Ekspresi, makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Turistik seferlerinde başladığı tren ile kompartıman camından eşsiz güzelliklere şahit olabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN