Hollanda turizm tanıtımı yapmama kararı aldı

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanarak bambaşka bir tartışmaya konu oldu. 2020'de Amsterdam’da yapılması gereken yarışma nedeniyle durumdan rahatsız olan yetkililer, kentin yeterince turist ağırladığı ve daha fazla reklam ihtiyacı olmadığını vurguladı.

Giriş Tarihi: 31.05.2019 11:55 Güncelleme Tarihi: 31.05.2019 11:57

Hollanda ulusal turizm kurulu (NBTC), başkent Amsterdam'da halihazırda turist akınıyla boğuşmakta zorlandıklarını ve Eurovision Şarkı Yarışması'nın da duruma 'yardımcı olmayacağını' düşünüyor. 'Her şeyin Amsterdam ile ilgili olmadığını' savunan yetkililer yarışma için Rotterdam, Arnhem ve Maastricht'i seçenek olarak ileri sürüyor.

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Hollanda'da son yıllarda artan turist sayısı sorunları da beraberinde getirdi. Hollandalı yetkililer artık uzun bir süre turizm tanıtımı yapmama kararı aldı. Hollanda, küçük bir ülke olmasına rağmen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht gibi kentleri, lale bahçeleri ve tarihiyle turistlerin ilgi oldağı olmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıl sadece Amsterdam, 16 milyondan fazla turisti ağırlarken bu durum ülkede kalabalıklaşma, gürültü ve kirlilik gibi sorunları da beraberinde getirdi.

Artan turist sayısı Hollandalı yetkilileri harekete geçirdi. Mahalle kültürünün bozulduğunu savunan yetkililer alınan karar çerçevesinde turist vergisinin de arttırılacağını açıkladı.

10 yıl içinde yaklaşık 30 milyon turistin senelik ziyaretinin beklendiği ülke bu artışın ardından artık ülke tanıtımın yapılmayacağını, mevcut koşullarda buna gerek kalmadığını ifade etti.

BİZE ULAŞIN