Business Class: Sonat Kaymaz

Türkiye’den dünyaya yayılan ilk ve en büyük sosyal medya girişimi Scorp’un kurucu ekibinden Sonat Kaymaz’la eğitim hayatından iş hayatında örnek aldığı kişilere birçok konu hakkında konuştuk.

Giriş Tarihi: 22.10.2018 11:15 Güncelleme Tarihi: 22.10.2018 17:37

Hazırlayan Kaan SANCAR
Fotoğraf Şeref YILMAZ

"Üniversitedeyken hem derslerde hem de kampüs ortamında aktif olmak iş hayatına hızla girmemde etkili bir faktör oldu. Girişimciliğe uzanan kariyer yolculuğumda derste öğrendiklerim kadar tanıştığım insanların da etkisi var."

"Rotada sapmalar, değişiklikler olsa da mesleki hayatımın değişmeyen ögesi 'akış'. Bu, Türkiye'den dünyaya açılan ilk ve en büyük sosyal medya girişimi Scorp'u kurduğumuzda da aynıydı, denediğimiz yeni uygulamalarda da aynı."

Yaş
23

Eğitim

2013-2017
Koç Üniversitesi – Uluslararası İlişkiler (Lisans)

2017
Boğaziçi Üniversitesi – Uluslararası Rekabet ve Ticaret (Yüksek Lisans)

Kariyer

2014-2017
FCS Financial Communication Services - MT (Yönetici Adayı); Sürdürülebilirlik Danışmanı

2015
Scorp – Kurucu Ekip Üyesi & Pazarlama Direktörü

2016
Boz Oyuncuları – Kurucu Ekip Üyesi & Oyuncu

2017
Viralif – Kurucu Ekip Üyesi Tarlamvar.com – Kurucu Ekip Üyesi & Operasyon Direktörü

2018
InValue – Kurucu Ortak

"Türkiye, Meksika, Brezilya, Almanya ve ABD gibi ülkelerde toplamda 16 milyon kullanıcı ve 20 milyon dolar değere ulaşan Scorp olarak kullanıcı kitlemizden öğrendiklerimizle farklı alanlarda yenilikçi uygulamalar üzerinde çalışmalara başladık."

"İş hayatında örnek aldığım isimler arasında dünyada 'akış' felsefesini en iyi şekilde aktardığına inandığım yatırımcı ve sosyal medya fenomeni Gary Vaynerchuk ile akıl hocalarım Ömer Erkmen ve Aclan Acar bulunuyor."

"Yoğun iş temposunun stresinden caz müzik, sevdiğim insanlarla görüşmek ve hareket etmekle arınıyorum. Caz müzik özel ilgi alanlarımdan biri; amatör düzeyde saksafon ve trompet çalabiliyorum."

"Girişimci kimliğimin yanında aynı zamanda profesyonel olarak tiyatro ile de ilgileniyorum. Yıllardır sahnedeyim ve daha uzun yıllar bu tutkumu gerçekleştirmeye devam etmek istiyorum."

"Scorp, kullanıcıların kurgu ve montaja saatler harcamadan kendi videolarını paylaşabildiği; bu yolla da takipleşme ihtiyacı duymaksızın kendilerini büyük kitlelere özgürce ifade edebildiği bir sosyal medya platformu."

BİZE ULAŞIN