Uzaylılar gizemini koruyor

Gezegen bilimci Alan Stern'e göre dünya dışı medeniyetlerle neden hala iletişim kuramıyoruz?

Giriş Tarihi: 11.07.2018 17:54

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) çalışanı Alan Stern'in, insanların neden hala dünya dışındaki bir yaşam ile iletişim kuramadığına dair dikkat çekici bir teorisi var. American Astronomical Society'nin düzenlediği konferansta açıklama yapan Stern, bunun nedeni olarak uzaylıların tahmin ettiğimizin tersine su altında bir yaşam geliştirmiş olabileceği ihtimalini ortaya koydu.

Stern, dünya dışı canlıların galaksinin başka bölümlerinde, yaşadıkları gezegende bulunan okyanusların derinliklerinde bulunuyor olabilecekleri iddiasını ortaya attı. Filmlere konu olan bu olayın neden henüz gerçekleşmediğini araştıran bilim adamları olası diğer senaryoları belirlemişti.

Evrende gezegenimize benzeyen 40 milyar gezegen var. Ancak herhangi bir gelişmiş yaşamın bizimle bağlantı kurması beklentilerden daha uzun sürebilir. Uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesi tahmin ettiğimizden daha yavaş olabilir. Ayrıca bu dalgalar bizim fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıya sahip olduğu için gözden kaçırıyor da olabiliriz. Zira uzayı 1984'ten beri dinliyoruz ve bu teknolojimiz oldukça ilkel olabilir.

Ayrıca gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıktaki dalgalar henüz bize ulaşmış değildir. Evrenin büyüklüğünü göz önünde bulundurduğumuzda bize doğru ilerleyen "ilk merhaba" sinyali hala yolda olabilir. Bizim de uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da hala bir medeniyete ulaşamadığını söylemek mümkün.

En karamsar senaryoya göre, evrende başka yaşamlar arayan tek medeniyet biz olabiliriz. Bir diğer ihtimal, başka bir gezegendeki yaşam daha biz ulaşamadan kendisini yok etmiş olabilir. Gezegenimizin Soğuk Savaş yıllarında nükleer savaş tehdidi altında yaşadığını düşünürsek başka bir medeniyetin benzer bir sebepten yok olması da oldukça muhtemel.

En kötü senaryo ise Hollywood'un en çok işlediği konu olan gelişmiş bir yaşamın evrendeki diğer uygarlıkları işgal ederek gelişimini sürdürmesi. Bu da bizimle bağlantıya geçmemelerini oldukça mantıklı hale getiriyor.

Kendini UFO uzmanı olarak tanıtan bazı komplo teorisyenleri ise Alan Stern'in açıklamalarının tersine uzaylıların birçok kez insanları ziyaret ettiğini, hatta gerçeklerin gizlendiğini ve uzaylıların insanlar arasında olduğunu iddia ediyor. Bu konuda Amerika dışında Rusya'da da önemli olayların yaşandığı belirtiliyor. Rusların uzaylılarla anlaşma yaptığına dair iddialar var.

BİZE ULAŞIN