İkon Olma Kılavuzu: Cristiano Ronaldo

Yeşil sahaların son dönemde yetiştirdiği en çalışkan, en başarılı ve en stil sahibi futbolcularından biri: Cristiano Ronaldo. Siz nasıl bilirsiniz? Bizce dünyanın en iyisi!

Giriş Tarihi: 11.07.2018 17:17 Güncelleme Tarihi: 11.07.2018 17:21

Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



Bugün, iki futbol severin dünyanın en sevilen sporu hakkında tartışması "Ronaldo mu Messi mi?" sorusuyla bitiyorsa bu isimler üzerinde konuşmak zorunda hissetmeniz normal. İki futbolcunun da 'uzaylı' olduğunu iddia edenlerden tutun da 'gelmiş geçmiş en iyi' futbolcular olduğunu savunanlar da var. Bazıları ise eski futbol tanrılarının yakınından bile geçemeyeceklerini düşünüyor. Siz, onlar hakkında ne düşünüyorsunuz bilemiyoruz. Bizim konumuz ise son 24 saattir herkesin konuştuğu Cristiano Ronaldo! Çünkü O, kıymeti yıllar sonra daha fazla anlayacağımız isimlerden biri…



Modern futbol, Ronaldo'yu tanımadan önce kalabalık bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtığından bu yana her şey çok değişti. Bu değişim elbette kendiliğinden oluşmadı. Hırsı ve azmiyle seven sevmeyen herkeste saygı uyandıran bir futbolcu olacağını kimse tahmin etmiyordu. İlk kez babasının malzemecilik yaptığı Andorinha formasıyla sahaya çıktığında ilk parıltılarını göstermiş olması yetmezdi. CD Nacional'ın sıska, çelimsiz bir çocuk olarak gördüğü bu yıldız adayı, Sporting Lizbon formasını sırtına geçirdiğinde ilk kez tam anlamıyla parlıyordu.



Portekiz milli takımı performansı ve durdurulamaz yükselişiyle onun Manchester United'a transfer olmaması işten bile değildi… Nitekim United'ın efsaneleri gibi 7 numaralı formayla her iki ayağını kullanarak kendi hikâyesinin kahramanı olmayı başardı. O, tüm hikâyesine altın harflerle yazılan Real Madrid kariyerini Juventus'ta sürdürme kararıyla herkesi fazlasıyla şaşırttı. Kader ortağı, ayrılmaz ikilisi ve tartışmasız tek rakibi Messi, onsuz ne yapacak? Emin olun bu sorunun cevabını Messi de kara kara düşünüyordur… Çünkü Ronaldo, La Liga'da kalmak yerine 33 yaşındayken yeni bir mücadeleyi daha kazanmak üzere İtalya'ya doğru yola çıktı. Babasının "Sadece zayıflar pes eder!" sözlerini tüm hayatı boyunca ilke edinmiş birinin tüm liglerde başarılı olma isteğini reddedemezsiniz değil mi?



Cristiano Ronaldo, futbol sahalarında gösterdiği hünerlerinin yanında kendi markasını oluşturma noktasında da hayli başarılı bir profil olarak karşımız çıkıyor. "CR7" ile moda, ayakkabı ve aksesuar alanında istikrarlı bir şekilde ilerlerken hizmet sektöründe yaptığı girişimlerle de adından söz ettirebiliyor. Ve elbette Ronaldo'nun tartışılmaz yardımseverliğine de değinmeden geçmek haksızlık olur. Dokunabildiği tüm hayat ve bölgelere karşı kayıtsız kalmayan yıldız oyuncumuz, adının başına getirilen tüm sıfatların altından zahmetsizce kalkmayı başarıyor.



Dört çocuklu geniş ailesi, gözlerden uzak ilişkisi ve tüm maharetlerinin yanında şahit olduğumuz 'iyi aile babası' imajıyla kendisine hafızamızda özel bir yer ayırıyoruz. Savaşçı ruhunu ve keyif veren futbolunu İtalya'da sürdürürken gözümüz onun üzerinde olacak. Ronaldo'nın kaldıracağı muhtemel kupaları ve 17. kez gol kralı oluşuna şahit olabilecek miyiz? Bol şans yaşayan efsane!

BİZE ULAŞIN