İkon Olma Kılavuzu: Tom Hardy

Beyaz perdenin yıldızı Hardy, sakince parlamaya devam ediyor. İkon olma meselesini farklı bir şekilde gerçekleştiren İngiliz aktöre sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Giriş Tarihi: 23.05.2018 17:29
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



Şöhret basamaklarını sakin ve kararlı bir şekilde çıkan bir adam Tom Hardy ile tanışın. İngiliz tarzının en iyi temsilcilerinden biri Hardy, Londra'da ressam bir anne ve yazar bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelirken sinemaya yönelmesi hiç de sürpriz olmamıştı. Tiyatro eğitimi aldığı sırada Ridley Scott yönetmenliğinde çekilen Band of Brothers'ta yakaladığı konuk oyunculuk onu sinemaya yöneltti. Tom Hardy için büyük bir adım, hayranları için daha büyük bir adım.

Tam ismi Edward Thomas Hardy olan aktör, meslek hayatında şansı ve yeteneği doğru orantılı olan isimlerden biri. Gerçek bir hayvan sever olarak köpekler ile farklı bir gönül bağı kuran Hardy, aynı zamanda kariyerinin bir bölümünde alkol bağımlılığıyla da mücadele etti. Geçmişi ve tecrübelerini asla gizlemeyen aktör, ilk evliliğinin bitmesiyle girdiği depresyonu da asla saklamadı. Neyse ki ikinci evliliğiyle gerçek mutluluğu yakalayan ikonumuz, aynı zamanda romantik bir eş. İdeal kadının tarifini eşi Charlotte Riley olarak yapan ve eşini melek tasviriyle vücuduna kazıtmaktan da çekinmeyecek bir âşık. Çağımızın gerekliliği sosyal medya kullanımı meselesinde ise biraz ilginç bir karakter… Sevenlerine kendi estetik kaygılarından şüphe ettiren Instagram sayfasıyla çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Olsun Tom, varsın Instagram'ını beğenmesinler… Biz seni bir bütün olarak seviyoruz!

Dövmelerine ayrı bir paragraf ayırmasak haksızlık ederdik… Hayat boyu yaşadığı duygusal değişiklikleri vücuduna kazıtan Hardy'nin çocuğu, eşi ve eski eşine ithafen yaptırdığı dövmeler elbette radarımıza takılacaktı. Sağ kolunda yer alan 'figlio mio bellissimo'(benim güzel oğlum) ve Leonardo DiCaprio ile girdiği iddiayı kaybettiğinde yaptırdığı 'Leo' dövmelerini favorimize ekledik bile…

Oynadığı tüm rollerin hakkını veren ve mesleğine duyduğu saygıyı her halinden anladığımız Tom Hardy, İkon Olma Kılavuzu'muzun en nadide isimlerinden yalnızca biri. Bazen fazlasıyla şık bazen de pejmürde görmeye şaşırmadığımız Hardy'e iyi bakın. Zira sıradaki rolünde nasıl bir karaktere bürüneceğini tahmin edemiyoruz! (Aramızda kalsın ama Al Capone'u nasıl oynayacağını görmek için gün sayıyoruz)

İzleme Listesi

The Revenant 2017
Legend 2015
Mad Max: Fury Road 2015
The Dark Knight Rises 2012
Warrior 2011
Inception 2010
Rockn Rolla 2008




BİZE ULAŞIN