İkon Olma Kılavuzu: David Beckham

Sağ kanattan yapılan adrese teslim ortaların sahibi, örnek aile babası, stil ikonu… Saymakla bitmeyen sıfatların sahibi ikonumuz David Beckham, bugün 43 yaşına giriyor. İyi ki doğdun Sir David Beckham!

Giriş Tarihi: 02.05.2018 16:29 Güncelleme Tarihi: 02.05.2018 16:31
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr

Yeşil sahalardan medyanın gözbebeğine dönüşen kariyerin sahibi David Beckham ile tanışmanızı istiyoruz. Tam adı David Robert Joseph Beckham olan efsanevi sağ kanat her dönem kendinden söz ettirmeyi başarabilen isimlerinden yalnızca biri. Bizim için ise türünün tek örneği… Bir futbolcu için profesyonel kariyer, reklam sektörü ve stil konusunda zirvede yer almak kolay değil. Tabii, söz konusu Beckham olunca her şey mümkün…



Futbolculuk kariyerine Manchester United ile başlayarak Cantona'nın meşhur 7 numaralı kırmızı formasını devraldı. Otoritelerin formanın altında ezilmesini beklediği genç oyuncu her nerede olursa olsun adrese teslim açtığı ortalar ya da uzun paslarla kırmızı şeytanların favori oyuncularından birine dönüştü. United macerasını rekor bonservis ücretiyle Real Madrid'e transfer olarak sonlandırırken başarının sırrı 7 numaralı forma mı diye merak ediyorduk… O dönemde 'Los Galacticos' olarak anılan tarihin tanıklık ettiği en yetenekli futbolcular topluluğunda da sönmeyen yıldız oyuncu kariyerinin devamında birçok ligde forma giydi ama taraftarlar onu en çok Real Madrid'in beyaz formasına yakıştırdı. Tabii Beckham'dan bahsediyoruz, gittiği her takımda (Los Angeles Galaxy, Milan, Paris-Saint Germain) kendine has hayran kitlesini oluşturmakta güçlük çekmedi. Elbette tüm bu kariyerinin içinde 2003 yılında Türkiye-İngiltere maçında kaçırdığı penaltı ve Alpay Özalan ile olan tartışmayı da sığdırdı. Bu arada futbolculuk kariyerinin ilk golünü Galatasaray'a attığını da ekleyelim.



Peki, siz Beckham'ı nasıl bilirdiniz? Siz söylemeden biz tahmin edelim. Elbette birbirinden ifarklı saç stiliyle sokak modasına yön veren bir Beckham var karşımızda… Yalnızca saç stili değil, kıyafetleri ve aile yaşantısıyla da ikon olmanın kurallarını baştan yazan biri hakkında konuşuyoruz.



Döneminin (90'lı yılların sonu) en popüler müzik oluşumu Spice Girls'ün Victoria'sıyla olan aşkını duymayan yok… Dünyanın en çok takip edilen çiftinin aralarındaki aşkın, önce evliliğe sonra da 4 çocuklu kalabalık bir aileyi dönüşmeleri her zamanki gibi medyanın bir numaralı gündemi oldu. Beckham'ın "Victoria ile sonsuza kadar evli kalacağız…" açıklamasıyla medya ilgisini ayrılık haberi beklemekten vazgeçerek mutlu aile tablosuna doğru yöneltti. Bugüne kadar birçok ünlü giyim markasının yüzü olarak da karşımıza çıkan Beckham, aynı zamanda kendi erkek bakım ürünlerini de yaratarak markalaşma yolunda önemli bir adım atmıştı. "Vay be!" dediğinizi duyar gibiyiz henüz genç sayılabilecek bu yaştaki kariyeri ilham verici değil mi? Son dönemde ortaklık (Miami Beckham United) yoluyla satın aldığı Miami futbol kulübü önümüzdeki yıl MLS'de (Amerikan Birinci Futbol Ligi) mücadele verecek. Anlayacağınız sıfatları arasında bir de 'kulüp başkanlığı' eklendi. Geçtiğimiz yıl vizyona girmiş 'King Arthur: Legend of the Sword' filmindeki ufak rolünden bahsetmiş miydik? Oraya bir sıfat daha eklemenizi rica edeceğiz…

Moda anlayışı, marka işbirlikleri, futbol kariyeri, dövmeleri (neredeyse tüm hayat hikâyesini vücuduna işlenmiş durumda) örnek ailesi ile ikon olma meselesini baştan yazan bir adam… II. Elizabeth'in ilan ettiği Sir David Beckham, iyi ki doğdun!






BİZE ULAŞIN