ESQ. Favori: Steve Rogers

Çizgi roman ve süper kahraman hayranlarının dört gözle beklediği ‘Avengers: Infinty War’ vizyona girdiğine göre favori karakterimizi açıklayabiliriz. Gerçek adı Steve Rogers olan ‘süper asker’ Kaptan Amerika'yı favorilerimize ekliyoruz!

Giriş Tarihi: 28.04.2018 17:02 Güncelleme Tarihi: 28.04.2018 17:06
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Kaptan Amerika ve Iron Man arasındaki tatsız huzursuzluktan bu yana kahramanlar evreninde işler pek yolunda gitmiyor. Marvel evreninde herkes kendi köşesine çekilmişken Thanos, insanlığı tehdit edince elbette kahramanlar da bir araya gelerek büyük bir mücadelenin içine giriyor. Evet, hem de şimdi en yakın sinema salonunda bu öyküye detaylıca ulaşabilirsiniz. Bizim konumuz ise ekibin en karizmatik isimlerinden biri olan Steve Rogers



Süper kahramanlık konusuna girmeden hemen önce hikâyenin biraz daha arka planına odaklanmakta fayda var. Çelimsiz bir çocuk olan Steve, sosyal çevresinden dışlandığı için orduya katılmak istiyor ama fizyolojik olarak buna uygun olmaması üzerine reddediliyor. Bunun üzerine 'Süper Asker' adlı ilginç projeye dâhil olma fırsatı yakalıyor ve kolay kolay kimsenin cesaret edemeyeceği bir risk alıyor. Kaptan Amerika'yı şimdiki haline getiren yegâne şey aslında yapay bir şekilde kendisine yüklenmiş süper güçler… Yok edilemez kalkanı da bünyeye eklenince emin olun o evrenin en karizmatik kahramanlarından birine dönüşüyor.



İyi niyetinden şüphe etmediğimiz Kaptan, kimilerine göre diğer meslektaşlarına nazaran daha az süper güçlü gibi gözüküyor. Haddinden fazla ağırlık ve biraz daha hızlı olmak bazen yetmiyor fakat kalkan sahibi olması onu ikili mücadelelerde daha avantajlı hale getirdiğini söylemek mümkün. Adamantium ve vibranium'dan elde edilmiş kalkan, tanıdık bir isim olan Tony Stark'ın babası Howard Stark imzası taşıyor.



Chris Evans'ın muhteşem oyunculuğuyla tüm dünyada kendine has hayran kitlesine ulaşan -üstelik çizgi roman okuyucularıyla da sınırlı değil- Kaptan Amerika birçok stratejik belki de trajik senaryoya kurban gitse de serinin filmlerinde boy göstermeye devam ediyor. Ona göre inandığı değerler kişisel çıkarlardan çok daha önce geliyor… Yenilmezler olarak bir araya gelen ekibin 'Sonsuzluk Savaşı'nda neler olduğunu herkes izledikten sonra konuşuruz.

"Ne olursa olsun, söz veriyorum. Eğer bize ihtiyacın olursa, eğer bana ihtiyacın olursa… orada olacağım." Steve Rogers

BİZE ULAŞIN