Orkan Orgun, IAMNOTBASIC’i anlattı

‘Yalın’ın yeni şık olduğunu ve modanın çevre dostu olabileceğini gözler önüne seren IAMNOTBASIC’in kurucusu ve genel müdürü Orkan Orgun’u kariyerden hedeflere yakın markajımıza aldık.

Giriş Tarihi: 24.03.2018 11:10 Güncelleme Tarihi: 24.03.2018 11:15

Hazırlayan: Kaan Sancar
Fotoğraf: Kutup Dalgakıran

Yaş: 32
Eğitim: 2004-2009 Boğaziçi Üniversitesi - İşletme
2008-2009 L'Oreal - Pazarlama (Staj)
2009-2014 Edunimo - Kurucu
2011-2013 Rateks - Pazarlama Müdürü
2014- IAMNOTBASIC - Kurucu & Genel Müdür

"Alman Lisesi'nde öğrenim görmem çalışma disiplini, dakik olmak ve programlı hareket etme gibi Alman kültüründe etkili bir yer edinmiş bazı kişisel özellikleri kazanmamı sağladı."

"Üniversite yıllarımda hem ailem hem de okulum beni kurumsal bir şirkette kariyer yapma konusunda yönlendiriyordu. Son yıl yaptığım staj sonrasında ise kendi işimi kurmam gerektiğini anladım."

"IAMNOTBASIC, sık kullanılan giysileri üreten internet odaklı bir moda markası. Kuruluş amacımız kullanıcıları ulaşılabilir, duyarlı ve modası geçmeyen ürünlerle bir araya getirmek. Etik ve çevre dostu üretim de ilkelerimiz arasında yer alıyor."

"Çalışma prensibimiz gereği ürünlerimizi kendimiz tasarlıyor ve üretiyoruz. Sonrasında da hiçbir aracı olmadan, en kaliteli ürünü mümkün olan en uygun fiyata doğrudan müşteriyle buluşturuyoruz."

"Yoğun iş temposunun stresinden Netflix'te dizi ve film izleyerek arınıyorum. Özellikle Netflix'in kendi yapımı olan dizileri zevkle izliyorum."

"İş dünyasındaki idollerim; Toms'un kurucusu Blake Mycoskie ve Warby Parker'ın kurucusu Neil Blumenthal."

"IAMNOTBASIC'in şu andaki hedefi yurt dışına açılmak. Bunun yanında, dünyayı en çok kirleten ikinci sektör olan tekstile çevre dostu üretim vasıtasıyla yeni alternatifler sunmayı da hedefliyoruz."

"Hobilerim genellikle okumak üzerinden ilerliyor. Mesleğimle bağlantılı e-ticaret, teknoloji ve moda ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorum ve bir de basketbol var, tabii."

BİZE ULAŞIN