Oscar filminin gerçek kahramanı konuştu

En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ gerçek bir hikayeye dayanıyor. Filme konu olan anne, 2003’te kaybettiği kızının cesedini bulup gömebilmek için aracında küreğini hazır bulundurduğunu söyledi.

Giriş Tarihi: 06.03.2018 12:49

Önceki gece gerçekleştirilen 90. Oscar Ödül Töreni'nde 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' adlı film iki Oscar kazandı. Frances McDormand'ın En İyi Kadın Oyuncu, Sam Rockwell'in ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildiği film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Filmde Missouri'de yaşayan Marianne Asher-Chapman'ın kızı Angela, evlendikten kısa süre sonra 2003 yılında birden ortadan kayboldu.

Genç kadının eşi Michael Yarnell, Asher-Chapman'a kızının başka bir erkekle kaçtığını ileri sürdü. Buna inanmayan anne, bilboard ilanları dahil her türlü yöntemle kızını aradı.


Filmin gerçek kahramanı Marianne Asher-Chapman hala kızının cesedini bulma umudu taşıyor.

Bilgi verenlere 5 bin dolar ödül vaat etti ve polisle irtibatını hiç koparmadı. Beş yılın sonunda ise damadı Yarnell, kızını öldürdüğünü itiraf etti ancak cesedinin yerini söylemedi. Asher-Chapman, bugün hala kızının cedenini arıyor. BBC'ye verdiği röportajda, "Bütün anneler gibi kızımın cesedini görmeli ve ona veda etmeliyim. Bu benim hakkım ve bundan vazgeçemem" dedi.


Filmde anne Marianne Asher-Chapman'ı Frances McDormand canlandırdı.

Anne, her an kızının cesedini bulabileceği umuduyla aracının bagajında bir küreği hazır tuttuğunu söyledi.

BİZE ULAŞIN