Her şeyiyle İtalyan: Milano Gourmet

Bundan böyle hem saat 15.00'e kadar kahvaltı edebileceğiniz hem şarküteri alışverişi yapabileceğiniz hem de gecenin geç saatlerine kadar İtalyan lezzetlerini keşfedebileceğiniz bir mekanınız var: Milano Gourmet.

Giriş Tarihi: 22.02.2018 12:40

Yazı Seda Karan
Fotoğraf Arda Güldoğan

2013 yılından bu yana Nişantaşı'nın özel, elit ve farklı 'şarküterisi' olarak hizmet veren Milano Gourmet, bundan üç ay önce gelen talepleri karşılamak üzere konsept değişikliğine giderek ve tabii başka bir deyişle de büyüyerek restoranmahalle barı-şarküteri olarak hizmet vermeye başladı. Tabii, birçok değişimi de beraberinde getirerek. Öncelikle markanın bundan böyle iki kurucu ortağı var. Üç ay öncesine kadar sadece peynir ve et ithalatçılığı yaparak Milano Gourmet'i işleten Mutlu Ayata'ya artık aslında tekstilci olan Ali Doğaner de eşlik ediyor.

"2013 yılından bu yana ağırlıklı olarak İtalya'dan olmak üzere Türkiye'ye peynir ve et ithalatçılığı yapıyordum. Dünya çapında ödüllü, şarküteri dünyasının 'Rolls-Royce'u diye tanımlayabileceğimiz markaları şarküterimizde bulmak mümkündü. Sonrasında, çok daha farklı profillere ulaşabilmek adına bir 'showroom kafasıyla' hizmet vermeye karar verdim. Ancak sadık müşteri kitlesi bu peynir ve et çeşitlerini sadece satın almakla yetinmek istemedi; satın aldığı ürünleri aynı zamanda yerinde oturup yemeğini yemek, iş çıkışı ya da hafta sonları eşiyle dostuyla oturup sohbet ederken lezzetli bir şeyler atıştırmak isteyince bizim için de artık bir mekân açmak kaçınılmaz oldu. Restoran-şarküteri konseptinde açtığımız Milano Gourmet'nin yeni yüzü için böylece daha evvelden de yakın arkadaş olduğum Ali Doğaner ile yollarımız kesişti. Mekânda tasarım ve dekorasyon konusunda da değişiklikler yaparak giriş katındaki şarküteri ve mahzen bölümünü alt kata taşıdık. Yaklaşık 80 farklı çeşit ve markada peynir, 70 çeşit de et mevcut. Üst kat ise artık tamamen bir İtalyan restoranı konseptiyle hizmet veriyor." diyerek mekânın yeni konseptini tanımlayan Mutlu Ayata, son üç aydır gözlemlediği kadarıyla Nişantaşı 'tayfası'nın böyle bir konsepte ihtiyacı olduğunu daha iyi anladıklarını da belirtiyor.

Evet, İstanbul'un birçok noktasında farklı konseptlerde hizmet veren mekânlar bulmak mümkün. Ancak hem akşamüzeri saat 15:00'e kadar kahvaltı yapabileceğiniz, öğle yemeği yiyebileceğiniz, akşamüzeri iş çıkışı kafa dağıtmak için uğrayabileceğiniz, İtalyan sunumuyla şık bir akşam yemeği yiyebileceğiniz ya da evdeki davetiniz için kaliteli ve lezzetli şarküteri ürünleri alabileceğiniz bir adres bulmak, pek de mümkün değil. En başta tüm bunları tek bir çatı altında yapabileceğiniz için Milano Gourmet, konumu itibariyle de son derece uygun bir adres. Projenin bu kadar profesyonel ve farklı kesimlerden kişilere hitap etmesinde elbette işletme ve servis ekibinin de etkisi var. Milano Gourmet'nin Genel Müdürlüğü, daha önce Vogue, Zuma ve Frankie İstanbul'da yöneticilik yapan Serdar Kömbe'ye emanet edilmiş.

Milano Gourmet'nin kapısından içeri girdiğiniz anda kendinizi İtalya ya da Fransa'da gittiğiniz bir dükkâna girmiş gibi hissediyorsunuz. Ahşap ağırlıklı dekorasyonu insana Orta Çağ mahzenlerini ya da restoranlarını hatırlatıyor. Sıcak ve samimi bir ortamı var. İç mekân olarak 50, dışarıdaki kış bahçesiyle birlikte aynı anda 74 kişiyi ağırlayabiliyor. Sabah saat 09:00 itibariyle kahvaltı servisi ile başlayan, gün boyu devam eden kaliteli yemek, şarap ve kokteyllerin çok uygun fiyatlar ile sunulduğu mekân, aynı zamanda alt katında satışa sunulan yerli ve yabancı şarküteri ürünleri, ithal bira çeşitleri, yerli bağlardan Chateau Petrus'a kadar uzanan ve 35 TL ila 35 bin TL'ye kadar devam eden fiyatlarıyla her keseye hitap eden şarap kavının yer aldığı 'Gourmet Store' ile de Nişantaşı'nda önemli bir boşluğu dolduruyor. Özetle bu mekânın mottusu için 'ulaşılabilir lüks' diyebilirim.

Akşamüzeri Milano Gourmet'nin şarküteri kısmı hareketleniyor. Glutensiz, organik ürünlerden diyabetlilere özel reçellere seçenek bol. Fransız sosyete rokforu, brie peynirleri ve İspanyol manchego peyniri gibi özel peynirlerin yanı sıra İtalyan karabiberli, parmesanlı salamları, Napoli ve Piccante salamlarını da bulmak mümkün. Şarküteride beğendiğiniz ürünleri satın alıp eve gidebildiğiniz gibi seçtiklerinizi masanıza servis ettirebilirsiniz.

Klasik İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden oluşan mönüsü, yerli ve yabancı şarap çeşitleri bulunan zengin ve üst düzey servisiyle hizmet veren Milano Gourmet'nin mutfağı ise Rıdvan Koçaslan ve ekibine emanet. 20 yıldan uzun süredir Da Mario, Gina gibi Türkiye'nin önemli İtalyan restoranlarında Executive Chef olarak görev yapmış olan Koçaslan, bundan böyle edindiği bilgi ve tecrübesini Milano Gourmet'nin menüsüyle yansıtıyor.

Kahvaltı menüsü ile oldukça iddialı ve geniş. Kars gravyeri, İzmir tulum peyniri, dil peyniri, eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, taze kaşar peyniri, beyaz peynir, İtalyan salamı, Macar salamı, füme hindi, haşlanmış yumurta, sucuk ızgara, tereyağ, bal, kaymak, reçel, domates, hindi göğüs ve çaydan oluşan 'Serpme Kahvaltı'nın tek kişilik fiyatı 43 TL, iki kişilik fiyatı da 80 TL.

Kahvaltı demişken, herhangi bir mekânda öğle saatlerine kadar yiyebileceğiniz kahvaltıyı burada saat 15.00'e kadar yapabiliyorsunuz. 'Serpme Kahvaltı' tercih etmeyecek olursanız; 'Sade Omlet' (18 TL), 'Baby Ispanaklı Beyaz Omlet' (22 TL), 'Trüflü&Parmesanlı Patates Tava' (9 TL), 'Sahanda İki Göz Yumurta' (15 TL), 'Sucuk Tava' (20 TL), 'Granola' (18 TL) ya da poşe yumurta, dana bacon, avokado, hollandaise sos ile ekşi maya ekmeği üzerinde sunulan 'Eggs Benedict' (25 TL) yiyebilirsiniz.

Zengin bir şarküteri bölümünün olması sayesinde burada alternatif sandviç çeşitleri de bulmak mümkün. Mozzarella, domates ve pesto sosla yapılan 'Mozzarella' (23 TL); mortadella, dil peyniri, Akdeniz yeşillikleri ve çeri domatesli 'Bologna' (25 TL); domuz prosciutto, tereyağı, emmantel peyniri ile hazırlanan 'Venice' (27 TL); füme dana, emmantel peyniri, çeri domates ve salatalıklı 'Valtellina' (24 TL) ve füme hindi, krem peynir, Akdeniz yeşillikleri, çeri domates ve salatalık ile hazırlanan 'Como' (20 TL) Milano Gourmet'de yiyebileceğiniz en lezzetli sandviçlerin başında geliyor.

Tabii buraya gelip illa kahvaltı edecek değilsiniz; hafif esintili bir kış gününde kış bahçesine yerleşip lezzetli bir çorba içmeyi tercih edebilirsiniz. Burada iki çeşit çorba mevcut: 'Balkabağı Çorbası' (19 TL) ve 'Kuşkonmaz Çorbası' (21 TL).

Ürün teminini ağırlıklı olarak İtalya'dan yapan ve aynı zamanda bir şarküteri ve mahzen olarak da hizmet veren bu restoranda tahmin edeceğiniz üzere İtalyan lezzetlerini de bulmak mümkün. 'Spagetti Bolognese' (32 TL), 'Rigatoni' (30 TL), 'Kuşkonmazlı Linguini' (45 TL) ve 'Porcini Risotto' (40 TL) lezzetine güvenilen makarnaların başında geliyor. İtalyan lezzetlerinin dışında normal bir şekilde 'ana yemek' yemeyi tercih edenler için de elbette alternatifler mevcut. 'Limon Soslu Piliç Izgara' (44 TL), 'Milano Schnitzel' (58 TL), 'Gourmet Burger' (42 TL) ve 'Izgara Somon' (51 TL) de Milano Gourmet'nin mutfağından çıkan lezzetlerin arasında yer alıyor.

Bana soracak olursanız; buraya keyifli bir arkadaş grubuyla gelip restoranın bir köşesine ya da kış bahçesine yerleşip birkaç saat vakit geçirmek güzel bir keyif olur. Eşlikçi olarak da paylaşım tabağı olarak sunulan lezzetleri tercih ederim. Domates, avokado ve füme somon ile hazırlanan 'Bruschetta Trio' (27 TL), kızarmış ekşi maya ekmeği, renkli çeri domates ve İtalyan rokası ile sunulan 'Burrata' (42 TL), 'Karides Tempura' (38 TL) ve özellikle denemenizi tavsiye ettiğim 'Bresaola & Manda Mozzarella Tabağı' (75 TL) paylaşımların başında geliyor.

Şarabının yanında yemek yerine hafif atıştırmalıklardan oluşan alternatifleri de tercih etmek mümkün. 'Soğuk Et&Peynir Tabakları' da hoş ve lezzetli bir tercih olabilir. Dört farklı alternatifinizin olduğu bu tabakların fiyatları 40 ila 70 TL arasında değişiyor. Hafif atıştırmalıklardan ve formumdan ödün vermem diyencilerdenseniz; salata çeşitlerine yönelebilirsiniz. 'Ceasar Salata' (30 TL), 'Semizotlu ve Körpe Ispanak Salata' (32 TL), 'Yeşil Mercimekli Izgara Somon Salata' (39 TL), 'Avokado&Enginar Salatası' (35 TL), 'Parmesan Sepetinde Izgara Bonfile Dilimleri Salatası' (46 TL) ve 'Kinoa Salata' (38 TL) yerinde bir seçim olabilir sizin için. Tatlı seçeneğiz ise sadece 'Tiramisu'dan ibaret; fiyatı da 19 TL.

Son olarak; Milano Gourmet, hem dükkanı hem de dışarıdaki ve alt kattaki bölümleriyle restoran ve şarküteri hizmetini aynı anda veriyor, tabii dilerseniz burada özel davet ve organizasyonlar da düzenlemek mümkün.

BİZE ULAŞIN