2018 Kış Olimpiyatları başlıyor

Güney Kore'nin PyeongChang kentinin ev sahipliği yapacağı 23. Kış Olimpiyat Oyunları'nda resmi açılış töreni bugün yapılacak. PyeongChang 2018, tarihin en soğuk olimpiyatları olacak gibi görünüyor. Törende sıcaklığın eksi 25 derece olarak hissedilmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi: 09.02.2018 14:46 Güncelleme Tarihi: 09.02.2018 14:47

Tarihin en soğuk kış olimpiyatı olması beklenen oyunların açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bulunacak.
Törende ısının eksi 25 derece olarak hissedilmesi bekleniyor.

35 bin kişi kapasiteli PyeongChang Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek ve üç saat sürecek törenle startı verilecek oyunlar, 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

1988 yılında Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Güney Kore, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan iki adaylığın ardından Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih kentlerini geride bırakarak tarihinde ilk kez kış oyunlarını düzenleme hakkını elde etti.

Oyunların yapılacağı PyeongChang, Güney Kore'nin başkenti Seul'e 130, Güney Kore ile Kuzey Kore arasında askerden arındırılmış bölgeye ise 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

OLİMPİYATLARA 4 BİN KİŞİLİK KÖY
15 disiplinde 102 madalya mücadelesinin yapılacağı oyunlarda, 3 bin 894 sporcu ve yetkili olimpiyat köyünde konaklayacak

Olimpik ve paralimpik oyunlarda toplam 22 bin 400 gönüllü görev yapacak. Dünya genelinde 91 bin kişinin gönüllü olmak için başvurduğu, kabul edilenlerin yüzde 14'ünün okyanus aşırı ülkelerden geldiği bildirildi.

Oyunlar sırasında yaklaşık 3 bin personel de Gangneung'da yapılan ikinci bir köyde kalacak.

Olimpiyatların madalyaları ise Güney Koreli Lee Suk-woo tarafından tasarlandı.

Oyunların maskotu olarak tanıtılan beyaz kaplanın adı ise "Soohorang". Maskotun adı, Kore dilinde korumak anlamına gelen "sooho" kelimesiyle, kaplan anlamındaki "Ho-rang-i" kelimelerinden türetildi.

İŞTE TÜRKİYE'Yİ KIŞ OLİMPİYATLARI'NDA TEMSİL EDECEK 8 SPORCU

Alp disiplini: Serdar Deniz ve Özlem Çarıkçıoğlu

Kayaklı koşu: Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek ve Ayşenur Duman

Kayakla atlama: Fatih Arda İpcioğlu

Artistik buz pateni, buz dansı: Alper Uçar, Alisa Agafonova


Serdar Deniz


Özlem Çarıkçıoğlu


Hamza Dursun


Ömer Ayçiçek


Ayşenur Duman


Fatih Arda İpcioğlu


Alper Uçar, Alisa Agafonova

BİZE ULAŞIN