Geldiğine pişman edenler kulübü

Ara transfer dönemi her yıl olduğu gibi son hız devam ediyor. İç piyasa çok hareketli değil belki ancak Avrupa liglerinde nefes kesen bir transfer yarışı dönüyor.

Giriş Tarihi: 22.01.2018 11:00 Güncelleme Tarihi: 22.01.2018 11:00

Fısıltı gazetesi her gün yeni bir manşetle çıkıyor. Ancak ara transferde yapılan tercihler şüphesiz büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Kimi zaman, büyük paralar ve umutlar bağlanan yıldız isimlerin beklenen katkıyı yapmak bir kenara takımına maddi manevi daha çok zarar verdiği bile oluyor. İşin ilginç yanı bu tip transfer ıskalarına en çok örnek de İngiltere Premier Lig'de yaşanıyor. İşte yakın geçmişten üç büyük transfer fiyaskosu...

ANDY CARROLL
Torres'i 50 milyon sterline Chelsea'ye satan Liverpool, aynı gün bu devasa gelirin 35 milyonunu 22 yaşındaki dev santrafora ayırdı. 2011'in ocak ayında Pool'a gelen Carroll, sakatlıklarla geçen ilk birkaç ayının ardından beklentilerin çok uzağında kaldı ve aldığı ücretin altında da ezilip gitti.
44 lig maçında sadece altı gol atabildiği 2.5 yılın ardından da yarı paraya West Ham'a satıldı. Geçmişinde forvet hattında, Balotelli, Aspas ve Benteke gibi sayısız transfer ıskaları bulunan Liverpool için bile fazla acemice bir tercihti Carroll. Ve o günden sonra da yanlış transfer konusunda bir referans noktası haline geldi. Yapılan tüm transfer hataları onunla karşılaştırılır oldu.

KONSTANTİNOS MİTROGLOU
Olympiakos formasıyla 2013-2014 sezonunun ilk yarısında 14 gol atan Yunan santrafor, o dönem henüz Premier Lig'de yer alan Fulham'a 12.5 milyon sterlin gibi ciddi bir bedelle transfer oldu. Ancak sadece bir kere ilk 11 çıkabildi, tek tük oynadığı maçlardan çok revirde zaman geçirdi ve tek bir gol dahi atamadan, yazın eski takımına kiralık olarak geri döndü. Fulham ise bir alt lige düştü.

AFONSO ALVES
Hollanda'nın Heerenveen takımında top koştururken 39 maçta 45 gol atarak bir anda transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri haline gelmişti Afonso Alves. 2008 kışında Middlesbrough onu 12.5 milyon sterline renklerine bağladı. Ama çok geçmeden bunu yaptığına pişman oldu. Premier Lig'e hiç uygun olmayan tarzıyla Alves 42 maçta sadece 10 gol atabildi. Şaka konusu haline gelen Brezilyalı'nın İngiltere macerası da sadece bir buçuk sezon sürdü.

Bülent Değerli

BİZE ULAŞIN